
İçişleri Bakanlığı tarafından APP plaka kullanan sürücülerle ilgili yeni bir düzenleme hayata geçirilmiş bu nedenle de plaka basım yerlerinde uzun kuyruklar oluşmuştu. Ancak İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatları doğrultusunda, standart dışı plaka kullanımına yönelik denetimlerin 1 Nisan tarihine kadar yalnızca rehberlik ve bilgilendirme amacıyla yapılacağı, sürücülere bu süre içerisinde herhangi bir idari para cezası uygulanmayacağı bildirildi.

Bu kapsamda vatandaşların trafikte mağduriyet yaşamamaları ve doğru bilgilere ulaşmaları amacıyla, Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarda vatandaşlar; plakaların standartlara uygunluğu, APP plaka kullanımı ve standart dışı yazı karakterlerine sahip plakalar konusunda bilgilendirme yapılarak mevzuata uygun plaka kullanmanın önemi anlatıldı.
Yetkililer, trafikte düzen ve güvenliğin sağlanması için bilgilendirme ve denetim faaliyetlerinin aralıksız devam edeceğini ifade etti.
Kaynak: ŞERİFE KAYA

Ramazanın 21. gününe özel hazırlanan manevi iftariyelikler
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
143238 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
140203 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
123321 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
121519 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
118763 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
69517 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.