Konya Bakır Kalaycılar, Alüminyum, Züccaciye, Banyo Kazanları, Güneş Enerjicileri ve Hırdavatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın önceki dönem başkanı İbrahim Işık, Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği toplantıda yeniden aday olduğunu açıklayarak çalışmalara başladığını söyledi. Yaklaşık 1 aydır sahada ziyaretler yapan ve üyelerle buluşan Işık, açıklamalarında seçim sürecine ve geçmiş dönem çalışmalarına değindi.

Toplantıda konuşan İbrahim Işık, “Bildiğiniz üzere iki dönem Başkanlığını yaptığım Konya Bakır Kalaycılar, Alüminyum, Züccaciye, Banyo Kazancıları, Güneş Enerjicileri Ve Hırdavatçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan istifaen ayrıldım. Ancak kıymetli üye ve meslektaşlarımdan gelen yoğun talep ve istek doğrultusunda aldığım bir kararı da sizlerle paylaşmak istiyorum. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan oda seçimlerinde yeniden aday olduğumu bir kez de sizler huzurunda ilan ediyor, kaldığımız yerden hizmete devam edeceğimi ifade ediyorum. Ben, şayet bir yarış, bir seçim olacaksa bunun ahlaki ve etik kurallar çerçevesinde gerçekleşmesi ve işgal edilen bu makamlarda ki uygulamalarında aynı değerler çerçevesinde gerçekleşmesi gerektiğine inanan biriyim. Çünkü İhanetin ve ayak oyunlarının olmadığı bir sistem, daha doğrusu temiz bir sistem kurumlara ve kişilere değer katabilir ancak. Biz geçtiğimiz iki dönem başkanlığımızda bunu ortaya koyduk, buna rağmen yaşananlar hakkaniyetten uzak bir karalama kampanyasına dönüştürüldü. Yaklaşık 53 yıldır bu mesleğin içerisindeyim, çocuk denecek yaşta başladığım mesleki yaşantımda hiçbir olaya ve şaibeye bulaşmamış, akçeli işlerde anılmamış tertemiz bir sicille bu günlere ulaştım. Üyelerimizle geliştirdiğimiz bu güvene dayalı ilişkimizin aynı şekilde devam etmesi en büyük temennimdir.
Sevgili arkadaşlar iki dönem yaptığım başkanlık dönemimde pek çok icraata imza attım. Odamızı İŞKUR’a kaydettirmek suretiyle odamız üyelerinin çalıştıracakları elemanlar konusunda devlet desteklerini tamamıyla aldık. Yedi adet özel hastane ile yüzde otuz indirimli anlaşma sağlayarak üyelerimize ekonomik katkı sağladık. Birlik ve beraberliğimizi pekiştirme adına ailelerimiz ile birlikte il dışı seyahatler, kadın üyelerimiz için kahvaltı organizasyonları ve bilgilendirme toplantıları yaptık. Sektörümüze katkı sağlayacak fuarlara üyelerimizle katılım sağlayarak iş hacminin artmasına, sektörel yenilikleri tanımalarına katkı sağladık. Odamızı tanınır kılmak ve üyelerimizin mesleki sorunlarına yardımcı olur düşüncesi ile tüm resmi kurumları, STK’ları, yerel basınımızın değerli temsilcilerini ziyaret ederek hem odamızı tanınır kıldık hem de son derece yararlı istişarelerde bulunduk. Yine üyelerimizin talebi üzerine Konya İl Müftümüzü ziyaret ederek oda üyelerimize özel Umre ziyaretimize ilişkin ön görüşmemizi tamamladık. Yeniden seçilmemiz halinde sürpriz projelerle kaldığımız yerden üyelerimize hizmete devam edeceğiz. Bir kez daha seçime katılan diğer adaylara da başarılar diliyor, adil ve temiz bir seçim olmasını umut ediyorum. Çünkü kişiler fani, makamlar bakidir. Biz, güzel anılarla ve hizmetlerle anılmaktan yanayız” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: Şerife KAYA
Konya SMMMO’da yeni dönem başladı
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
130001 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
123859 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
110948 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
108954 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
105475 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68745 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.