Edinilen bilgiye göre, gerçekleştirilen dron destekli uygulamalarda kuralları ihlal ettiği tespit edilen 332 sürücüye cezai işlem uygulandı. Ekiplerin gerçekleştirdiği denetimlerde, kural tanımayan sürücüler saniye saniye kayıt altına alındı. Yapılan çalışmalarda, kavşaklara yaklaşırken yerleşim yerlerinde 30 metre mesafe içinde şerit değiştirme yasağını ihlal eden 128 sürücü tespit edilerek cezai işlem uygulandı. Dron kameralarına yansıyan görüntüler neticesinde sadece şerit ihlalleri değil, trafikte tehlike saçan diğer davranışlar da cezalandırıldı. Seyir halindeyken cep telefonu ile konuşan 111 sürücüye, Trafik işaret ve levhalarına uymayan 51 sürücüye, Hatalı şerit değiştiren 28 sürücüye, Motosikleti yayalara ayrılmış alanlarda süren 14 sürücüye ceza kesildi. Toplamda 332 sürücüye çeşitli maddelerden cezai işlem uygulandığı bildirildi.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, denetimlerin amacının ceza yazmak değil, güvenli bir trafik ortamı oluşturmak olduğu vurgulandı. Açıklamada, “Trafik kurallarına uymak; sürücülerden yayalara, yol kullanıcılarından toplumun her kesimine kadar herkesin sorumluluğudur. Güvenli bir trafik ortamı için denetimlerimiz kararlılıkla sürecektir” ifadelerine yer verildi.
Kaynak: İHA
Ateşbaz-ı Veli Türbesi’nin türbedarları asırlardır “tuz” ikramını sürdürüyor
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
133196 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
128659 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
113347 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
111903 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
108789 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68978 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.