1900 rakımlı Baybağan Yaylası’nda üretilen bal, bu yıl hem kalite hem de verim açısından arıcıların yüzünü güldürdü.
Arıcılıkla uğraşan ve aynı zamanda Baybağan Mahallesi Muhtarı olan Abdullah Ceylan, bu yılın oldukça bereketli geçtiğini belirterek, “Yaylamızın havası ve florası bal üretiminde çok önemli bir etken. Geven, kekik ve çeşitli yayla çiçeklerinden beslenen arılarımız sayesinde aroması yüksek, kaliteli bir bal elde ettik. Allah’a şükür bu sene hem üreticilerimiz hem de tüketicilerimiz için güzel bir sezon oldu” dedi.
Yaylada üretim yapan arıcılardan Ali Kaçar ise bölgenin en büyük avantajının zirai tarım yapılmaması olduğunu vurguladı. Kaçar, “Baybağan Yaylamızda tarımsal ilaçlama olmaması, balın tamamen doğal kalmasını sağlıyor. Bu da hem aromasına hem de sağlığa katkı sunuyor. Doğallık bizim en büyük farkımız” diye konuştu.
Bölgede üretilen bal, yüksek rakımın sağladığı avantaj ve doğal florasıyla her geçen yıl daha fazla talep görüyor. Baybağan Yaylası’nda üretilen bal, yalnızca Bozkır’da değil, Konya genelinde de adından söz ettirmeye devam ediyor.
Kaynak: İHA
Başkan Altay çocukların bisiklet sevincine eşlik etti
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
129530 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
122508 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
110785 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
108561 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
104520 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68710 kez okundu