Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Konya’da Arapça Kariyer Buluşmaları Paneli düzenlendi

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından “Arapça Kariyer Buluşmaları Paneli” düzenlendi.

Sultan Alparslan Kültür Merkezinde Arap dili ile ilgili bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin kariyer planlamasına yardımcı olmak amacıyla düzenlenen panelde Arapçanın kültürel geçmişine, insani yardım noktasındaki birleştirici gücüne ve dış ticaret alanındaki rolüne değinildi.

 

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Temizel, panelin açılışında yaptığı konuşmada “Arapça öğrencilerinin esas misyonu yurt içi ve dışında ülkemizi temsil etmek. Bu bağlamda öğrencilerimizin, ülkemizi ticari ve kültürel diplomasi gibi alanlarda en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum” dedi.

 

Açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Rıfat Işık’ın moderatörlüğündeki panele geçildi. Akademik birikimini katılımcılarla paylaşan Selçuk Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün, Arapçanın Türkiye ve dünyada her geçen gün daha da önemli hale geldiğini söyledi.

 

İMAŞ Makine Sanayi AŞ Yurt Dışı Satış Sorumlusu Mehmet Temir, panelde iş dünyasındaki pratik deneyimlerini, Kızılay Sosyal Destek Programları Uzmanı Naci Bal, insani yardım çalışmalarındaki uygulamaları anlattı. Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğü Yazma Eser Uzmanı Faruk Ağartan da kültürel mirasın korunması ve yönetilmesine ilişkin konuşma yaptı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Binlerce çocuk belediyeye akın etti

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.