Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Kemaliye Mahallesinde tek katlı bir evde kiracı olarak oturan Afgan uyruklu Yakup ve Sıdıka N. çifti, yaşları 2 ile 8 arasında değişen 4 çocuğu evde bırakıp aynı mahallede ikamet eden bir tanıdıklarına misafirliğe gitti.
Anne babanın evde olmadığı sırada evin çatısından dumanların yükseldiğini gören komşular kontrol için eve geldi.
Komşular hemen itfaiyeye yangın ihbarında bulunurken, evdeki 4 çocuğu çıkartarak evlerine götürdü. Adrese gelen itfaiye ekipleri bacadaki yangına müdahale ederek söndürdü.
Polis ekipleri de çevrede tedbir aldı. Komşuların ulaştığı anne baba evlerine gelirken, ev sahibi yaşlı kadın, çocukları evde bırakıp gittikleri için anne babadan şikayetçi oldu.
Polis ekipleri anne babayı ifade almak üzere polis merkezine götürdü.
Çocuklar da sağlık ekipleri tarafından dumandan etkilenmiş olma ihtimaline karşı tedbir olarak hastaneye götürüldü.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
Konya’nın da aralarında bulunduğu 9 ilde ikiz plaka yöntemiyle spor otomobil kaçakçılığına operasyon
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95311 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78504 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
71776 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70025 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
65991 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60797 kez okundu