Bu yıl “Zaferin Adı Türkiye” konseptiyle, Meram Belediyesi Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde ziyarete açılan sergi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından basın yayın organlarında yayımlanan farklı manşetlerin yer aldığı bir koleksiyon sunuyor. Konya’da yerel ve ulusal düzeyde yayımlanan gazetelerin, darbe girişiminin ardından ilk tepkilerini, halkın direnişini ve sonrasında yaşanan atmosferi nasıl yansıttığı gözler önüne seriliyor.
Sergide Neler Var?
Sergide, 15 Temmuz gecesi ve sonrasındaki gelişmeleri anlatan gazetelerin başlıkları, o dönemin ruhunu yansıtan çarpıcı fotoğraflar ve tarihe damgasını vuran manşetler yer almakta. Özellikle, halkın demokrasiye sahip çıkmak için verdiği mücadelenin ve Türkiye’nin demokrasiye olan bağlılığının simgesi haline gelen “Demokrasi ve Millî Birlik” temalı gazeteler dikkat çekiyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Vali Akın, kahramanları anmak için Konyalıları meydana davet etti
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.