Sempozyumun açılış konuşmaları, Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Nakli Daire Başkanı Doç. Dr. Erkan ÖLÇÜCÜOĞLU, Antalya Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Gözde Özge ERTUNÇ, Konya İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Prof. Dr. Emre KORKUT ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ayşegül DEMİR tarafından yapıldı.
Etkinlikte, kadavradan donör sürecinin temel başlıkları arasında yer alan erken tanı, enfeksiyon yönetimi ve etkin iletişim gibi konular ele alındı. Beyin ölümü tanısının hızlı ve doğru konulması, potansiyel donörlerin erken fark edilmesi ve süreç yönetiminde çok disiplinli yaklaşımın önemi vurgulandı.
Alanında uzman konuşmacılar olarak Prof. Dr. Gökhan ÖZDEMİR, Doç. Dr. Mehmet Akif YAZAR, Doç. Dr. Bekir TURGUT, Dr. Öğr. Üyesi Esma KEPENEK Kurt ve Öğr. Gör. Nilgün BİLAL, belirlenen konu başlıkları çerçevesinde sunumlarını gerçekleştirdiler. Konya’daki üniversite hastaneleri, kamu hastaneleri ve özel sağlık kuruluşlarından yoğun bakım uzmanları, organ nakli cerrahları, hemşireler ve koordinatörlerin katılım sağladığı sempozyumda, donör sürecinin her aşamasında zamanında müdahalenin, daha fazla hastaya yaşam şansı sunacağı ifade edildi.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Konya Ispartalılar Derneği’nden Rektör Çelik’e ziyaret
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.