Konya
°C
Yeni Meram
06.01.2019 10:56

Konya'nın ilçelerine yeni hafta için yoğun kar uyarısı!

Meteoroloji'den Konya'nın birçok ilçesi için yoğun kar yağışı etkili olacak uyarısı yapıldı.

A+
A-
06.01.2019 10:56
06.01.2019 11:00
0
9761
ABONE OL
Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre Konya'nın Hadim, Taşkent, Ahırlı, Bozkır, Yalıhuyuk, Akören, Seydişehir, Derebucak, Beyşehir, Hüyük, Derbent, Doğanhisar, Yunak, Çeltik, Tuzlukçu, Akşehir, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Cihanbeyli ve Kulu'da etkili kar yağışı bekleniyor. Konya'nın birçok ilçesine gelmesi beklenen kar yağışı,  güneybatı, batı ve kuzeybatı ilçeleri akşam saatlerine kadar yer yer kuvvetli ve yüksek kesimlerde yoğun olacağı tahmin ediliyor. Konya’nın güneybatı, batı ve kuzeybatı ilçeleri (Hadim, Taşkent, Ahırlı, Bozkır, Yalıhuyuk, Akören, Seydişehir, Derebucak, Beyşehir, Hüyük, Derbent, Doğanhisar, Yunak, Çeltik, Tuzlukçu, Akşehir, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Cihanbeyli, Kulu) ile Karaman'ın Sarıveliler, Başyayla, Ermenek ilçelerinde ve yöreye yakın önemli geçitlerde ( Konya-Antalya yolu Alacabel geçidi, Karaman-Mut arası Sertavul geçidi ) kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiği aktarıldı. Meteoroloji soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler başta olmak üzere, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu. Ayrıca Konya merkezde etkili olan kar yağışı nedeniyle şehrin tamamı karla kaplandı.  Konya merkezinde etkili olan kar yağışıyla cadde ve meydanlar, beyaz örtüye büründü. Bazı vatandaşlar da Mevlana Müzesi çevresinde kar yağışını görüntüledi.

Konya merkez için yeni 5 günlük hava durumu ise şöyle;

07 Ocak Pazartesi Konya hava durumu : En Düşük -4 // En Yüksek 4 08 Ocak Salı Konya hava durumu : En Düşük -3 // En Yüksek 0 09 Ocak Çarşamba Konya hava durumu : En Düşük -8 // En Yüksek 0 10 Ocak Perşembe Konya hava durumu : En Düşük -7 // En Yüksek 5

Konya-Antalya kara yolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor

Konya-Antalya kara yolundaki yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Antalya’nın Akseki ilçesinde devam eden kar yağışı nedeniyle bin 825 rakımlı Alacabel mevkisinde görüş mesafesi 10 metreye kadar düştü, kar kalınlığı da 1 metreye ulaştı. Karayolları ekipleri çok sayıda iş makinesiyle yol açma çalışmalarını sürdürürken, Bölge Trafik ve jandarma ekipleri zincirsiz ve uzun araçların geçişine izin vermiyor. Sürücüler gizli buzlanma tehlikesine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.