Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 6360 Sayılı Büyükşehir Belediyeleri Kanunu kapsamında Konya il sınırları içerisinde bulunan su depolarının hijyenini ve güvenliği sağlamak, eksikliklerini gidermek, su kaçaklarını önlemek üzere kuyu ve pompa istasyonlarını da içine alan geniş çaplı bir bakım ve revizyon çalışması yaptı.
DEPOLARIN TÜMÜ ELDEN GEÇİRİLİYOR
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, vatandaşların sağlıklı, uzun ömürlü, kesintisiz su hizmeti alabilmeleri için tüm önlemleri aldıklarını belirterek, bakım ve onarım çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Akyürek, “Konya il sınırları içerisinde bulunan tüm su depoları, kuyu ve pompa istasyonları KOSKİ Genel Müdürlüğümüzün sorumluluk alanına girdiği için yaptığımız incelemelerde depoların büyük çoğunluğunun güvenliksiz, depo içlerinin hijyenden uzak, yalıtımsız olduğu, su kaçaklarının hat safhada olduğu, vanaların çalışmadığı, depo malzemelerinin küflenmiş, paslanmış ve eksiklerin olduğu görülmüştür. Tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için geniş çaplı bir bakım ve revizyon çalışması gerçekleştirilmiştir. KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, 2015’te Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Cihanbeyli, Çumra, Çeltik, Derebucak, Ereğli, Güneysınır, Hadim, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Kulu, Sarayönü, Seydişehir, Tuzlukçu ve Yunak olmak üzere toplam 19 ilçede 162 adet deponun bakım, onarım ve yalıtımlarını yaparak hijyen şartlarına uygun hale getirmiştir” dedi.

2016’DA 200 DEPO REVİZASYONU
Konya’daki tüm yerleşim birimlerini kapsayan bakım ve revizyon çalışmasının devam ettiğini belirten Başkan Akyürek, “KOSKİ Genel Müdürlüğümüz, yapmış olduğu ihalelerle 2015 yılında ihtiyaç olan 27 mahalleye 2 bin, 500, 300 ve 100 metreküplük yeni su depoları inşa etmiştir. 2016 yılında da 50 mahallede yeni su deposu inşa edecek ve 200 adet depo, kuyu ve pompa binasında bakım ve revizasyon çalışmaları yaparak vatandaşımıza sağlıklı ve güvenli su hizmeti vermeye devam edecektir” diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, su depoları revizyonu kapsamında; manevra odası dış sıva onarımı ve boya yapılması, pencerelerin onarılması, yenilenmesi, iç duvarın seramikle kaplanması, vanaların yenilenmesi, eskiyen boruların değiştirilmesi, yeni merdivenlerin takılması, su yalıtımı uygulamaları, depo içinin su jeti ile temizlenmesi ve depo etrafının tel çitle çevrilmesi işlemleri yapıyor.

Konya’da uyuşturucu ile mücadelede yeni dönem
1
Sivas’ta evde boğazları kesilerek öldürülen 2 kardeşin babası, 5 yıldır kayıpmış
66050 kez okundu
2
Kerim Kaya: “Farklı yollar, aynı adımlarla yürünmez”
21183 kez okundu
3
Çalhanoğlu: Konya’da zaferlerimiz var
11290 kez okundu
4
DSİ 1389 personel alımı yapacak
5862 kez okundu
5
İstanbul Konya hızlı tren bilet fiyatları ne kadar?
5106 kez okundu
6
Aksaray’daki hayvan hırsızları 6 saatte yakalandı
4532 kez okundu
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
144747 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
141764 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
124828 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
122991 kez okundu
5
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121679 kez okundu