Konya
°C
Yeni Meram
26.03.2024 09:34

Konya'nın 6 aylık suyu kaldı!

Kuraklığın etkilerinin görüldüğü Konya'da istenilen yağışın düşmemesi kırmızı alarma neden oldu.

A+
A-
26.03.2024 09:34
26.03.2024 09:57
0
2363
ABONE OL

Konya'da tehlike çanları alarm vermeye başladı. Şehrin sadece 6 aylık içme suyu kaldığı resmen açıklandı.

Sonbahar yağışsız geçip kışın ilk aylarında da beklenen yağışlar gelmeyince Konya'da kuraklık endişe verirken şehrin içme ve kullanma suyu da hızla tükeniyor. 2023 yılını yağış açısından iyi geçiren ve barajları dolan Konya'da 2024 yılı ise beklentilerin oldukça uzağında bir yağış aldı. 

6 AYLIK SU STOĞU KALDI

Tehlikeye dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin 6 aylık suyu kaldığını açıkladı. Basın mensupları ile Depo No: 4'te değerlendirme ve istişare toplantısında bir araya gelen Başkan Altay, "Konya'nın yeterince yağışı almaması durumda yaz döneminde mecburi olarak kuyular devreye girecek. Bu sayede su teminini sağlamayı planlıyoruz. Umut ediyorum ki yağışlı periyotlar gelir ve su sorunu çekmeyiz" dedi.

Konya için yeni su projelerinden de bahseden Başkan Altay, atık suların ikinci bir filtreleme işleminden sonra tarımsal sulamada kullanılması için proje geliştirdiklerini açıkladı. Bu sayede doğrudan tarımsal sulamaya verilecek su miktarının yıllık 150 milyon metreküp olacağını açıklayan Başkan Altay, geri dönüşüm yoluyla kazanılacak su ile tarımsal sulamadaki önemli bir açığı kapatacaklarını dile getirdi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.