Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen ihalenin adı “Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Belediyesi Hafif Raylı (Ring Hrs) Hattı Inşaatı ve Elektromekanik Sistemleri ile Araçların Temin Montaj ve İşletmeye Alma İşleri 1.Oturum”.
İhaleye altı firma davet edildi, üç firma veya iş ortaklığı teklif verdi .
1-China National Machinery (CMC)+Taşyapı: 1 milyar 196 milyon 499 bin 923 Euro, 29 cent
2-Kolin İnşaat+Kalyon İnşaat: 1 milyar 205 milyon 456 bin 553 Euro, 13 cent
3-Cengiz İnşaat: 1 milyar 232 milyon 619 bin 236 Euro, 83 cent
1. ETAP NEÜ-MERAM BELEDİYESİ HATTI
İhalesi gerçekleştirilen Konya Metrosunun birinci etabı; Necmettin Erbakan Üniversitesi, Beyşehir Çevre Yolu, Yeni Gar Binası, Fetih, Ahmet Özcan ve Çeçenistan Caddesi’nden Meram Belediyesine kadar gelen 21,1 kilometreden oluşan 22 duraklı projeden oluşuyor.
2. ETAP KAMPÜS HATTI OLACAK
Daha sonra hayata geçirilecek 2. etap ise Alaaddin ile Kampüs hattının yer altına alınmasından oluşacak. Konya Metrosu’nun tamamı yer altında inşa edilecek. Başlangıcından sonuna kadar 35 dakikalık seyahat süresi olacak. Konya metrosu için 1 milyar avronun üzerinde yatırım gerçekleştirilecek.
Albayrak: Enflasyon rakamları Türkiye’yi seven birçok insanı sevindirdi
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
100214 kez okundu
2
Motorine zam yolda
38719 kez okundu
3
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
19217 kez okundu
4
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
17849 kez okundu
5
Yumurta kabuğu deyip geçmeyin sanayide çok değerli
14437 kez okundu
6
Konya’da güncel altın fiyatları ne kadar? – 19 Nisan 2025 Konya’da altın fiyatları
13606 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.