Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Konya, kuru fasulye üretiminde birinci

2015 yılında Konya kuru fasulye üretiminde Türkiye birincisi oldu

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü Bitkisel Üretim İstatistiklerinden “Kuru Fasulye Üretimi, 2015” konusunda bir basın bülteni hazırladı. 2015 yılı sonuçlarına göre;

2015 yılında Konya kuru fasulye üretiminde Türkiye birincisi oldu

2015 yılında Konya ilinde toplam 191 849 dekar alandan 72 869 ton kuru fasulye üretildi. Konya bu üretimle kuru fasulye üretimini 2014 yılına göre %19,1 arttırdı ve Türkiye’nin toplam kuru fasulye üretiminin %31’ini karşılayarak kuru fasulye üretiminde birinci sırayı aldı.

Karaman ili 2015’te kuru fasulye üretiminde ikinci oldu

Karaman ilinde 2015 yılında 128 950 dekar alandan 38 897 ton kuru fasulye üretimi yapıldı. Karaman ili bu üretimle kuru fasulye üretimini bir önceki yıla göre %1,7 azalttı ve Türkiye üretiminin %16,6’sını karşılayarak Türkiye ikincisi oldu.

2015 yılında kuru fasulye üretiminde Konya ve Karaman illerini 63 638 dekar alandan 21 424 ton kuru fasulye üretimi yapan Nevşehir ili izledi. Nevşehir ili bir önceki yıla göre üretimini %17,5 artırarak Türkiye üretiminin %9,1’ini karşıladı.

Aynı dönemde Türkiye’deki toplam kuru fasulye üretimi 2014 yılına göre %9,3 artışla 935 840 dekar alandan 235 000 ton olmuştur.

Kuru Fasulye Üretimi Sıralamasında İlk 10 İl

 

Sıra Düzey3 adı Ürün adı Ekilen alan (dekar) Üretim (ton)
1 Konya Fasulye (Kuru) 191.849 72.869
2 Karaman Fasulye (Kuru) 128.950 38.897
3 Nevşehir Fasulye (Kuru) 63.638 21.424
4 Niğde Fasulye (Kuru) 56.210 16.461
5 Bitlis Fasulye (Kuru) 30.200 8.114
6 Erzincan Fasulye (Kuru) 59.796 7.122
7 Aksaray Fasulye (Kuru) 31.650 6.916
8 Kahramanmaraş Fasulye (Kuru) 29.313 5.662
9 Gümüşhane Fasulye (Kuru) 22.170 4.376
10 Kütahya Fasulye (Kuru) 26.171 3.924

2014 yılında kuru fasulye üretiminde ilk üç sırayı yine Konya, Karaman ve Nevşehir illeri almıştı. Birinci Konya’da, 61 158 ton, ikinci Karaman’da 39 564 ton yapılırken üçüncü Nevşehir’de 18 239 ton kuru fasulye üretimi yapılmıştı. Bu dönemde Türkiye’de toplam 215 000 ton kuru fasulye üretimi yapılmıştı.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Anne ve babalar dikkat

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.