Toplantıda güncel teşvikler hakkında bilgiler paylaşılırken, işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik ortak projeler geliştirilmesi kararlaştırıldı.
Program kapsamında işverenlere, İşbaşı Eğitim Programı (İEP), Nitelikli İşgücü Yetiştirme Programı (NİYEP), İşgücü Piyasasına Geçişin Desteklenmesi Projesi (İSDEP-2) ve Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) gibi destekler hakkında bilgiler verilirken ,bu teşviklerin işverenlere sunduğu avantajlar ile iş arayanlara sağladığı fırsatlar üzerinde duruldu.
Ana gündem Konya istihdamı
Toplantının ana gündemini, Konya’da istihdam oranını yükseltmek ve bu alanda kalıcı çözümler geliştirmek oluşturdu. İŞKUR ile özel sektör arasında daha güçlü bir işbirliği kurulması, kent ekonomisine katkı sağlayacak projelerin hayata geçirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Konya’da ödüllü türkü yarışması için başvurular başladı
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
130681 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
125386 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
111209 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
109573 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
106323 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68795 kez okundu