Konya
°C
Yeni Meram
08.02.2022 12:12

Konya'daki sözde kayıp tıp öğrencisi ile ilgili yeni gelişme! MİT'in yakaladığı 16 MOSSAD ajanı için hesap vakti

MİT'in operasyonuyla yakalanıp tutuklanan 16 Mossad ajanının yargılanmasına başlandı. "Siyasal ve askeri casusluk' suçu kapsamında 20 yıla kadar hapisleri istenen Mossad ajanları, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarıldı. Jandarma görevlileri tarafından cezaevinden mahkemeye getirilen sanıkların kimlik tespitleri yapılıyor. Tercüman eşliğindeki sanıkların ifadeleri alınıyor. Davanın ilk duruşmaları 4 gün sürecek.

A+
A-
08.02.2022 12:12
08.02.2022 12:23
0
2799
ABONE OL

Son dakika haberler: Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) 200 kişilik ekiple aylar süren takibi sonrası ortaya çıkardığı, İsrail gizli servisi Mossad'ın 16 kişiden oluşan 5 ayrı hücresi çökertilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Mossad yetkilileriyle yurt dışında yüz yüze görüşerek talimatlandırılan tıp fakültesi öğrencisi Mohammed A. Salhab ve şebeke üyelerine para dağıtımının merkezinde bulunan canlı kurye Abdulkadir Barakat'ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli hakkında iddianame hazırlanmıştı.


TERCÜMANLA İFADELERİ ALINIYOR

Tamamı tutuklu olan 16 sanık hakkında "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçu kapsamında 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sanıkların yargılanmasına bugün İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Jandarma görevlileri tarafından cezaevinden mahkemeye getirilen sanıkların kimlik tespitleri yapılıyor. Tercüman eşliğindeki sanıkların ifadeleri alınıyor. Davanın ilk duruşmaları 4 gün sürecek.


NELER OLMUŞTU?

TARİHİ OPERASYON: İLK AŞAMADA 15 İSİM TESPİT EDİLDİ

200 kişilik MİT ekibi, Mossad'ın Türkiye'deki İsrail muhalifleri ve ülkemiz aleyhine faaliyet yürüttüğünü tespit etti. 3'er kişilik 5 ayrı hücre bir yıl boyunca gölge gibi izlendi. Bilgiler emniyetle paylaşıldı. 7 Ekim'de terörle mücadele polisleri 4 ilde 15 casusu kıskıvrak yakaladı SABAH aralarında Filistinlilerin de olduğu 15 kiralık casusun faaliyetleriyle ilgili önemli ayrıntılara ulaştı. Casuslar, Türkiye'deki üniversitelerden özellikle ileride savunma sanayiinde görev alabilecek yabancı öğrencilerin bilgilerini

MOSSAD'A SERVİS ETTİ

Türk istihbaratı, ülkemizde espiyonaj (casusluk) amacıyla faaliyet gösteren üçer kişilik hücreler halinde örgütlenmiş 15 kişilik bir Mossad şebekesini çökertti. Bir yıldır büyük bir gizlilikle yürütülen operasyon sonucunda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler veya Türkiye'de ikamet eden parlak yabancı öğrencilerle ilgili biyografik istihbarat toplayarak casusluk yapan İsrail istihbarat şebekesinin bütün şifreleri çözüldü. Üçer kişilik timlere bölünen 15 Mossad ajanının tamamı Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) sistematik takibi sonucu 7 Ekim 2021'de gerçekleştirilen gizli operasyonla yakalandı. SABAH, kamuoyuna hiç yansımamış bu operasyonun ayrıntılarını ilk kez açıklıyor. Edindiğimiz bilgilere göre tamamı Arap asıllı olan casuslar ülkemiz aleyhine yürüttükleri faaliyetlerle ilgili olarak ayrıntılı bir şekilde sorgulandı. MİT'in uzman ekiplerinin casusların sorgusunu tamamlamasının ardından soruşturmanın derinleştirilmesi ve kapsamlı bir iddianame hazırlanması bekleniyor.

 

'KAYIP İLANI' NUMARASI TUTMADI

SABAH Özel İstihbarat Bölümü, güvenilir kaynaklardan edindiği bilgiler doğrultusunda yürüttüğü bir aylık saha çalışması sonucunda Mossad casuslarının isimlerine ve fotoğraflarına da ulaştı. MİT'in yürüttüğü operasyon neticesinde çökertilen casusluk şebekesinin özellikle bir hücresi önemli. Bu hücrenin üyeleri, İsrail gizli servisi Mossad'ın saha sorumluları ile ağırlıklı olarak yurtdışında irtibat kurdu, görüştü. Bu görüşmelerden sonra İsrail devleti için önem arz eden bilgi ve belgeler istihbari yöntemlerle elde edildi ve istihbarat terminolojisinde 'case officer' adı verilen saha sorumlularına verildi. Bu süreçte FETÖ'nün sıklıkla kullandığı metot olan umuma açık büfe ve ankesörlü telefon yöntemiyle haberleşme sağlandı.

İTİRAF ETTİ

 Türkiye'deki Filistinliler'le ilgili bilgiler topladığını, çeşitli fişleme dosyaları karşılığında binlerce euro aldığını anlatan Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi M.A.S., "Mossad yetkilisiyle İsviçre'de yüz yüze görüştüm. Bana dizüstü bilgisayarda dosya şifrelemeyi öğretti" dedi

ÖĞRENCİ VE İŞÇİ GÖRÜNTÜSÜ

Şüpheliler, talimat ile Türkiye'ye gelerek öğrenci ya da işçi görüntüsü altında faaliyetlerine devam etti. Mossad yetkilileriyle, ankesörlü telefon, internet tabanlı güvenilir iletişim araçları, gizli ve şifreli mail hesapları üzerinden irtibat kurdular. Saha sorumlularıyla, gerektiğinde İsviçre, Romanya, Kenya, Hırvatistan gibi ülkelere giderek yüz yüze talimatlandırıldılar. Menfaat karşılığında gizli yöntemler ile gösterdikleri çaba sonucu temin ettikleri ve milli güvenliği tehdit edecek bilgileri servis ettiler.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.