Konya
°C
Yeni Meram
01.09.2021 11:08

Konya'daki Büyükşen cinayetini o çoban işlemedi mi? Çifte cinayette soru işaretleri artıyor

3 yıl önce Konya'da evlerine giren silahlı ve maskeli kişiler tarafından vahşice katledilen Necla ve Metin Büyükşen cinayetinde 5 kişi kurulan özel ekip sayesinde yakalanıp tutuklandı ancak soru işaretleri giderilemedi. Müge Anlı yayına yeniden katılan çiftin oğlu Osman Büyükşen anne babasının cinayetindeki karanlık noktaların aydınlatılması için bilgi sahibi olanlardan yardım istemeye devam ediyor. Programın bugünkü yayınında konuşan Müge Anlı katilin söz konusu Afgan çoban olmadığını, bu durumun emniyet yetkililerince bilindiğini söyledi. Anlı, "Ben soruşturmayı yürütenlerle de konuştum, onlar da bu kişinin katil olduğuna inanmıyor" dedi.

A+
A-
01.09.2021 11:08
01.09.2021 11:36
0
2310
ABONE OL

Konya'daki Büyükşen cinayetinde özel ekibin devreye girmesiyle 5 kişi yakalanarak tutuklandı. Gizlilik kararı bulunan dosyada tutuklular suçlamaları kabul etmezken azmettirici olduğu söylenen Abdullah Başdemir'in avukatı Yusuf Karataşlı, müvekkilinin azmettirici olmadığını ancak Başdemir'in sevgilisi Esra Taş'ın cinayetle bağınının olabileceğini iddia etti. 

Necla ve Metin Büyükşen çiftinin öldürülmesine ilişkin davada kiralık katil olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek  adliyeye sevk edilirken basın mensuplarının ‘Siz mi öldürdünüz?’ sorusuna “Yanlış ağabey, Allah korusun” diye yanıt vermişti.

Afgan çobanın olay tarihinde Çankırı da kendi evlerinde kaldığını söyleyen aile de savcılığa giderek Uzbek lehine ifade verdi.

MÜGE ANLI'DAN SÜRPİZ AÇIKLAMA: KATİL O DEĞİL

Yeni sezon yayının başlamasıylatekrar gündeme gelen konuyla ilgili karanlık noktalar aydınlatılmaya çalışırken programın bugünkü yayınında konuşan Müge Anlı katilin söz konusu Afgan çoban olmadığını, bu durumun emniyet yetkililerince bilindiğini söyledi. Anlı, "Ben soruşturmayı yürütenlerle de konuştum, onlar da bu kişinin katil olduğuna inanmıyor" dedi.

BÜYÜKŞEN CİNAYETİNDE SORULAR, ŞÜPHELER...

Öte yandan kuvvetli suç şüphesiyle tutuklananların dışında swap testi sonucunda üzerlerinde barut artığına rastlanan çiftin oğulları ve gelinleri ile dünürler üzerindeki soru işaretleri de devam ediyor. Ailenin bir bölümü "kiralık katil yanlış eve girdi" iddialarına inanmıyor. Cinayetten bir gün sonra öldürülen çiftin dünürlerinin "Kiralık katil Hüseyin'in ailesini öldürmeye gelmişti. Evleri karıştırdı, Büyükşen çiftini öldürdü" dediğini aktaran aile fertleri,  şüphelerinin hala bu yönde olduğunu söylüyor.

Programda yapılan swap testinin geçerliliği ile ilgili tartışmalar da gündeme geldi. Müge Anlı bu testi yapan kişilerle görüştüğünü, kendisine testte bir yanlışlık olmadığının söylediğini dile getirdi.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.