Konya merkezde mesken aboneleri 1 Ekim 2024 itibarıyla suyun metreküpüne KDV ve Çevre Tüketim Vergisi hariç 27,95 lira ödeyecek.
16 metreküp ve üzerindeki kullanımlarda ise birim fiyatı 39 lira 66 kuruş olarak belirlendi.
Konya Büyükşehir Belediyesinin paylaştığı yeni su tarifesine göre yapılan son zamla birlikte Konya merkezde yaşayan mesken aboneleri suyun metreküpüne Katma Değer Vergisi (KDV) ve Çevre Tüketim Vergisi (ÇTV) hariç 27,95 lira ödeyecek.
Belediyeden yapılan açıklamada meskenlerde kullanılan su tüketimi ile ilgili olarak özellikle yüksek kullanım yapan haneleri daha fazla etkileyecek. Mesken aboneleri için 16 metreküp ve üzerindeki su tüketiminde ise birim fiyat 39 lira 66 kuruş olarak belirlendi.
Konya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, su fiyatlarında gerçekleşen zammın gerçekleşen enflasyon rakamları doğrultusunda yapıldığının altını çizerek, “Her üç ayda bir fiyatların yeniden değerlendirirsek artan maliyetler ve ekonomik şartlar doğrultusunda bu fiyat güncellemesi gerçekleştirilmiştir” ifadelerine yer verildi.
Başkanı Pekyatırmacı, vatandaşları ağırlamaya devam ediyor
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
133817 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
129315 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
113940 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
112460 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
109328 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
69028 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.