Konya’nın önemli üzüm üretim merkezlerinden biri olan Hadim ilçesinde, çiftçiler pekmezlik üzüm hasadının sona ermesinin ardından pekmez kaynatma sezonunu kapattı.
İlçeye bağlı Göynükkışla Mahallesi’nde pekmez kaynatma sezonunu kapatan çiftçi Gülistan Solmaz, kendi ihtiyaçlarını karşılamak için pekmez yaptıklarını söyledi.
Geçimini üzüm yetiştiriciliğinden sağladığını anlatan Solmaz, “İlçemizde pekmezlik üzüm hasatı eylül ayında başlar ekim ayının sonuna kadar devam eder. Buranın rakımı bin 200’ün üzerinde olduğu için üzümü geç hasat ediyoruz. Üzümlerimizin bir kısmını sofralık ve kurutmalık olarak değerlendirirken kalan kısmını da pekmez yapıyoruz. İlçede herkes bağını bozarak pekmezini kaynattı ve telaşesini başından savdı. Şu anda ilçede yılın son pekmezini ben kaynatıyorum.” diye konuştu.
Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu da pekmez kaynatan çiftçilere eşlik ederek, bereket diledi.
Başkan Altun: “Aracınızın kışlık bakımını yaptırın ki sizi yarı yolda bırakmasın”
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
96134 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
79328 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
72637 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70897 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66814 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61119 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.