Alınan bilgiye göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü.
Yangına Konya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı arazözlerle müdahale edilirken, Antalya ve Isparta’dan gelen yangın söndürme ekipleriyle Antalya’dan 3 yangın söndürme helikopteri de çalışmalara katılıyor.
Yangın bölgesinde dumandan zehirlenen ekiplere, ambulanslarda müdahale ediliyor.
Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, rüzgarın çok sık yön değiştirmesi nedeniyle yangına müdahalede zorlandıklarını söyledi.
Yaklaşık 17 arazöz, 7 su tankeri ve 3 helikopterle yangını söndürmek için yoğun mesai harcadıklarını belirten Başıbüyük, “Yangını kesin ve net bir şekilde kontrol altına alabilmiş değiliz. Arkadaşlarımız söndürebilmek için canla başla gayret ediyor. Orman görevlilerimize de bu gayretlerinden ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

Biri terörist, biri şehit: Ortak taziye
1
Sivas’ta evde boğazları kesilerek öldürülen 2 kardeşin babası, 5 yıldır kayıpmış
65711 kez okundu
2
Kerim Kaya: “Farklı yollar, aynı adımlarla yürünmez”
20842 kez okundu
3
Çalhanoğlu: Konya’da zaferlerimiz var
10949 kez okundu
4
DSİ 1389 personel alımı yapacak
5489 kez okundu
5
İstanbul Konya hızlı tren bilet fiyatları ne kadar?
4426 kez okundu
6
Aksaray’daki hayvan hırsızları 6 saatte yakalandı
4239 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.