Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Suriye’de Beşşar Esed rejiminin saldırısında Doğu Guta’da annesini ve sol gözünü kaybeden Kerim bebek için başlatılan kampanyaya destek verdi.
Doğu Gutalı Kerim bebek için başlatılan dayanışma kampanyasına Konya’daki öğrenciler de sessiz kalmadı.
Kent merkezindeki Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören öğrenciler, Doğu Guta’nın sembolü haline gelen Kerim bebeğe destek için bir araya gelerek sol gözlerini kapattı.
Öğrenciler, Kerim bebeğin fotoğrafının yanı sıra “Bebekler ölmesin”, “Kerim bebeği Esad kör etti”, “Savaşlar olmasın, bebekler ölmesin”, “Kerim bebek için tek gözünü kapat” yazılı pankartlar taşıdı.
Savaşta ölen çocuklar için dua eden öğrenciler, İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra dağıldı.
Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Başkanı Ecevit Öksüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye’de bugüne kadar binlerce kadın, çocuk ve bebeğin saldırılarda hayatını kaybettiğini hatırlattı.
Suriye’de bebeklerin kundakta öldürüldüğünü, çoğunun da yetim kaldığını anımsatan Öksüz, şöyle konuştu:
“Burada imam hatipliler olarak mazlumlarla ilgili hassasiyetimizi göstermeye devam edeceğiz. Bugün Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde binlerce öğrencimiz Kerim bebeğin acısını paylaştı. Bu eylemle öğrencilerimiz dünyaya ‘Bebekler ölmesin, masumlara yapılan saldırılar son bulsun.’ diye haykırdı.”
Konya’da minibüs ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
134029 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
129539 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
114155 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
112659 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
109532 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
69042 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.