Konya
°C
Yeni Meram
13.10.2023 11:04

Konya'da konuşan Davutoğlu, partisinin Suriyeli kurucusunun 'Suriyelilerin Suriye'ye gönderilmesi, Suriye'nin demografik yapısını bozar' dediğine inanamadı

Gelecek Partisi'nin Suriyeli kurucusu Khaled El Hodja, "Türkiye'deki Suriyelilerin Suriye'ye gönderilmesi, Suriye'nin demografik yapısını bozar." dedi. Konya'da bir otelde Filistinlilere destek açıklaması yapan Ahmet Davutoğlu'na Hodja'nın bu sözleri hatırlatıldı. Davutoğlu, hem Hojda'nın Suriyeli olduğunu kabul etmedi hem bu sözleri söyleyebileceğine ikna olmadı. Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı ise, toplantıda yaşananları "Partinizden haberiniz yok." sözleriyle paylaştı.

A+
A-
13.10.2023 11:04
13.10.2023 14:07
1
1612
ABONE OL

Türkiye’de Suriyelilere yakınlığı ile bilinen 10’lar Medya isimli oluşuma konuşan Gelecek Partisi kurucularından olan El Hodja, Türkiye’nin Suriyelileri gönderemeyeceğini söyledi.

Esad’ın, Suriyelileri geri almasını yük olarak göreceğini ve Türkiye’de Zafer Partisi’yle ortaya çıkan söylemin pratikte bir karşılığının olmadığını söyleyen Khaled El Hodja, “Bunun halkı aldatmaktan başka bir karşılığı yok. Şamlıyı, Humusluyu ve Deralıyı İdlib’e veya Halep’in kırsalına yerleştirdiğiniz zaman Esad’ın zaten istediği bu. Butik devletin dışına yerleştirmek istiyor. Bu da demografik baskı oluşturuyor çünkü orada çok farklı etnik gruplar var. O etnik gruplar bir şekilde seyreltiliyor. Kürt bölgesine Arap yerleştiremezsiniz veya Nusayri bölgesine, Hristiyan bölgesine Müslüman yerleştiremezsiniz.” dedi.

HOJDA'NIN SÖZLERİ DAVUTOĞLU'NA HATIRLATILDI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Filistin- İsrail savaşını değerlendirmek üzere memleketi Konya'da bir otelde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi.

Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya sahip çıkma günü olduğunu belirterek "Gün, Gazze'deki bu acıyı dindirme günüdür." sözleriyle Filistinlilere destek açıklamasını yineleyen Davutoğlu'na parti kurucu olan Suriyeli El Hodja'nın sözleri hatırlatıldı.

Türk vatandaşlığı da alan Hojda'nın Suriyeli olduğunu kabul etmeyen Davutoğlu, parti kurucusunun  "Suriyelilerin Suriye'ye gönderilmesi, Suriye'nin demografik yapısını bozar" sözlerini de kesin bir dille reddetti. Davutoğlu, soru soran gazeteciye "Halid Hoca'nın böyle bir açıklaması yok, emin misiniz?" diye yanıt verirken bu sırada danışmanları, Davutoğlu'na parti kurucusu olduğu söylenen Hojda'nın söz konusu sözlerini gösterdi. 

Ahmet Davutoğlu'nun toplantı sırasında yaşadığı şaşkınlık anlarının videosunu paylaşan Zafer Partisi Kayseri İl Başkanlığı ise,  "Partinizden haberiniz yok." sözleriyle Davutoğlu'nu etiketledi.

HABER YORUMLARI
  1. Haksun Acet
    2023-10-15 13:41:27
    Haluk Hodja.HADİ ORDAN .SEN TÜRK VSTANDAJLIĞINI HAKETMEMİŞSIN.YAZIK