Babasından öğrendiği şekilde 40 yıldır kadayıf döken 57 yaşındaki Güvez, siparişler için erken saatlerde başladığı mesaisini geç saatlere kadar sürdürüyor.
Un ve suyla hazırlanan karışımın, altında ateş yanan tepsiye dökülerek ince teller haline getirilmesiyle elde edilen kadayıf, uzun süren çalışmanın ardından damakları tatlandırıyor.
Tarihi bedesten çarşısında küçük bir dükkanda üretim yapan Hakan Güvez, en yoğun talebin ramazan ayında, bayramlarda ve kış döneminde olduğunu söyledi.

Günlük 50 kiloya yakın kadayıf ürettiğini belirten Güvez, “Bayram öncesi güzel bir yoğunluk var. Kolay ve lezzetli onlarca çeşit tatlısı yapılabiliyor. Damak tadına düşkün olanlar, hazır kadayıflardansa dökme taze kadayıfı tercih ediyor.” dedi.
– “Kadayıf tam bir gariban tatlısıdır”

Bütçeyi zorlamayan kadayıfın zengin ya da fakir ayırt etmeksizin her kesime hitap ettiğini kaydeden Güvez, “Bugün bir kilo kadayıfın masrafı en fazla 50-60 lira tutar. Bir tepsi kadayıf, şerbeti döküldüğünde sofranıza 3,5 kilo tatlı olur. İyi bir baklavanın kilosu 90-100 lira. Bu tatlıyı herkes seviyor ama bereketli olduğu için tam bir gariban tatlısıdır.” diye konuştu.

Güvez, 1 metrekarelik dükkanda çalıştığını dile getirerek, işinin zor olduğunu ancak yine de mesleğini severek yaptığını anlattı.

17 Mayıs’tan sonra her hafta bir açılma olacak! İlk küçük esnaf açılacak sonra okullar
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
96152 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
79347 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
72655 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70915 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66831 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61124 kez okundu