Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından “Sanat Zulme Karşı Direnişin Kalesi ve Hafızasıdır” temasıyla resim sergisi organize edildi.
Yaklaşık 10 profesyonel, 10 amatör ve 40 çocuk ressam tarafından yapılan 100 eser, sanatseverlerle buluştu. Resim sergisini gezen vatandaşlar eserleri inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.
Sergiye katkı sunan ressamlardan Arzu Tüybek, Filistin’de yaşanan zulme sanat yoluyla tepki vermek amacıyla resim sergisini düzenlediklerini söyledi.
Katılımın oldukça yüksek olduğunu ifade eden Tüybek, “Serginin, farkındalık oluşturmak adına güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyorum. Filistin’de yaşananlara karşı sanatla tepkimizi ortaya koyduk. Bir nevi zulmü sanatla fırçalayarak, duruşumuzu gösterdik.” dedi.
Konya’da kontrolden çıkan otomobil devrildi: 4 yaralı
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
128979 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
121918 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
110633 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
108033 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
104409 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
68677 kez okundu