Hatay’da büyük yıkıma neden olan depremden sağ kurtulan ailesiyle birlikte İstanbul’a gitmek için yola çıkan vatandaş geceyi geçirmek için konakladıkları Konya’da yaşadığı anıyı sosyal medya hesabından paylaştı.
Yemek yemek için uğradıkları restoranın çalışanlarının, araç plakasından depremzede olduklarını anlayıp kendilerinden para almadığını söyleyen vatandaş, gördüğü muamele karşısında çok duygulandığını ifade etti.
Hataylı depremzedevatandaşın ifadesine göre, ısrarına rağmen parayı kabul etmeyen restoran çalışanı, “Sen bizim şeref misafirimizsin, büyük geçmiş olsun” yanıtını verdi.
“Ülkenin bir yanında yağmacılar kol gezerken diğer yanında bir plaka görüp gönül yarası edinenler var. Sadece bilin istedim” diyen Hataylı vatandaşın bu paylaşımı büyük ilgi gördü.
İşte Hataylı depremzedenin o paylaşımı:
Ailemi topladım, Hatay’dan İstanbul’a doğru gidiyoruz;
Geceyi Konya’da geçirmeye karar verdik.
Yemek için resimdeki lokantaya(EHİL KEBAP) uğradık, plakamızdan Hataylı olduğumuzu anlamışlar, bizi paşalar gibi ağırlayıp 1 kuruş para almadılar.
Gözlerim doldu, çocuklarım olmasa… pic.twitter.com/Vf3KLXJ0VD— Fatih (@78_10_12) February 12, 2023
Konya’da uyuşturucu operasyonu: 5 kişi gözaltına alındı, 1’i tutuklandı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.