Konya
°C
Yeni Meram
04.02.2024 13:45

Konya'da 8 yaşındaki Ahmet'in böcek ilacından ölümünde sosyal medya detayı!

Konya'da oturduğu daireye koyduğu böcek ilacından zehirlenerek 8 yaşındaki Ahmet Enes Temel'in ölümüne neden olan kiracı Abdulkerim El Ahmed (32) ve ona ilacı sattığı belirlenen Ahmed El Muhammed (32) çıkarıldıkları mahkemece 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan tutuklandı. Abdulkerim El Ahmed, böcek ilacını sosyal medyada gördüğünü, numarayla iletişime geçerek ilacı aldığını söyledi. Ahmed El Muhammed ise evini ilaçladıktan sonra artan böcek ilacını sosyal medya hesabından satışa koyduğunu, kendisi ile irtibata geçen El Ahmed'e 800 TL'ye sattığını itiraf etti. El Muhammed, El Ahmed'in kendisine ilacı nasıl kullanacağını bildiğini söylediğini ileri sürdü.

A+
A-
04.02.2024 13:45
04.02.2024 14:00
0
3293
ABONE OL

Konya'da Suriyeli Abdülkerim El Ahmed, 29 Ocak günü, evinin çeşitli noktalarına peçete ve kağıt üzerine böcek ilacı koyup, kapı ve pencereleri bantladıktan sonra eşi ve 3 çocuğu ile birlikte akrabalarının yanına gitti.

Üst katta oturan ev sahibi Necla Duran'ı (67) ziyarete gelen kızı Ayşe Temel (46), torunları Fatmanur Temel (19), Yasin Temel (17) ile diğer kızının çocukları Hiranur Büyükgöker (16), Mine Büyükgöker (17) ve Sena Gül Büyükgöker (24), 31 Ocak günü mide bulantısı şikayetiyle hastaneye başvurdu.



EVDE FENALAŞTI, HASTANEDE ÖLDÜ


Anneanne Necla Duran ile evde kalan Ahmet Enes Temel uyumak için girdiği odasında bir süre sonra hareketsiz kaldı. Hastaneye kaldırılan ilkokul öğrencisi Ahmet Enes kurtarılamadı. Anne Ayşe Temel'in yoğun bakımda olduğu, sağlık durumunun ise ciddiyetini koruduğu belirtildi.

KİRACI VE İLACI SATAN TUTUKLANDI


Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde Suriye uyruklu kiracı Abdulkerim El Ahmed ile ona ilacı satan Ahmed El Muhammed gözaltına alındı. Her iki şüpheli de 'Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma' suçundan çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

SOSYAL MEDYADAN GELEN ÖLÜM


Abdulkerim El Ahmed ifadesinde sosyal medyadan gördüğü birinden aldığını söyledi.

Sabah'tan TolgaYanık'ın haberine göre, El Ahmed, "Sosyal medyada dolaşırken ilaçlama işiyle uğraşan bir kişiyi gördüm. Telefonla aradım ve 29 Ocak günü buluştuk. Evime gelerek keşif yaptı. Odabaşı 200 TL olmak üzere 4 oda için 800 TL'ye anlaştık. Anlaştıktan sonra bu kişi evimi ilaçladı. Evde 3 gün oturmayın sağlığınız için iyi olmaz dedi. İlaçlandıktan sonra ben ve ailem eve hiç girmedik. Eşim ve çocuklarımla birlikte akrabamın evine gittik orada kaldık. Daha sonra Çumra'ya gidip oradaki akrabamızın yanında kaldık. Üst kattakilerin neden zehirlendiklerini ve Ahmet Enes Temel'in neden öldüğünü bilmiyorum. İlacın parasını elden verdim. Herhangi bir fiş veya fatura almadım" dedi.

'İLACI NASIL KULLANACAĞINI BİLDİĞİNİ SÖYLEDİ'
İlacı satan Ahmed El Muhammed ise, "Sosyal medya hesabımdan evimin ilaçlanmasından artan böcek ilacını satmak için ilan verdim. Abdulkerim El Ahmed'i hiç tanımıyorum. Beni aradı ve evini ilaçlamak için ilaç lazım olduğunu söyledi. Elimdeki böcek ilacını sana satayım dedim ve 800 TL'ye sattım.

Parasını da elden peşin aldım. 29 Ocak günü bana evin konumu attı ve öğle saatlerinde evine gittim. Ben evine hiç girmedim. İlacı verdim, parasını alarak gittim. İlacı nasıl kullanacağını sordum, bana ilacı nasıl kullanılacağını bildiğini söyledi.

Herhangi bir böcek ilacı veya benzeri ilaçları satmaya yetkim yok. İlaçların kullanımı ile ilgili herhangi bir eğitim almadım. Daha öncede bu ilacı El Ahmed'in ağabeyine 700 liraya ilaç satmıştım" diye konuştu.

Böcek ilacı zehirlenmesine bağlı olarak hayatını kaybeden 8 yaşındaki Ahmet Enes, öğle namazına müteakip Hacıfettah Mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı. Haberi yurt dışındayken alıp Türkiye'ye gelen baba Selahattin Temel önlem alınmasını istedi.

Baba Temel, "Halen olayın acısındayız, olayın şokunu yaşıyoruz. Fare ilacı yüzünden çocuklarımızın hepsi zehirlendi, Ahmet Enes'imiz vefat etti. Diğer çocuklarımızı çok şükür kurtardık.


Bu ilaçlarla ilgili denetimler artırılsın, her yerde satılmasın. Herkes bunu rahatlıkla kullanmasın. Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın" dedi. 

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.