Konya’da Osmanlı döneminde inşa edilen 3 asırlık tarihi taş fırını işleten 3 kardeş, 27 senedir geleneksel yöntemlerle ekmek yapıyor.
“Biz bu fırında 6 kuşağız”
1682 yılında yapılmış taş ekmek fırınını iş yeri olarak kullandıklarını anlatan Hüseyin Mısırlılar, “Şimdi biz devam ettiriyoruz çalışmayı burada. Çok şükür herhangi bir sıkıntımız yok. 3 kardeş bu fırını çalıştırmaya devam ediyoruz. Belediyemiz sağ olsun bize her konuda yardımcı oluyor. Fırınımızın tadilatını, tamiratını da yapıyor herhangi bir sıkıntımız yok şu anda. Biz 6. kuşağız burada. Dedelerimiz dahi fırın ve ekmekçilikle uğraşıyordu. Bizden sonrakiler yapar mı yapmaz mı bilmiyorum ama onlar da şu anda ekmek üzerine çalışıyorlar” dedi.

“Yıllardır babamızdan gördüğümüz şekilde devam ediyoruz”
Ekmek hamuruna hiçbir katkı maddesi kullanmadıklarını anlatan Hüseyin Mısırlılar, “Biz de öncelikle lezzet önemli. Müşterilerimiz lezzete bakıyor. Çünkü ekşi mayalı, katkı kesinlikle kullanmıyoruz, normal tuz kullanırız. Biz yıllardır babamızdan gördüğümüz şekilde devam ediyoruz. Bize babamız nasıl gösterdiyse mesleği biz o şekilde devam ediyoruz. Müşterilerimiz de memnun. Onlar memnun olduğu müddetçe biz de memnunuz” diye konuştu.
Çok sayıda ekmek çeşidinin olduğunu ancak burada sınırlı olarak yaptıklarını anlatan Mısırlılar, “Tava ekmeklerimiz, cevizli, haşhaşlı ekmeğimiz var. Ekmek çeşidi aslında çok. Her türlü ekmeği yaparız ama burada alanımız ve fırınımız yeterli olmadığı için fazla ürün yapamıyoruz. Şu anda 20 çeşit ekmek yapıyoruz. Çavdarlı, yulaf, arpa, tam buğday, mısır ekmekleri üretiyoruz. Çay gevreği de yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Her gün sabah sıcak ekmek almaya gelen Fuat Malkonlu, “10 sene oldu mu bilmiyorum ama devamlı buradan alıyorum ekmeği. Lezzeti ve damak tadı güzel oluyor. Ben Konya’da olduğum sürece her gün geliyorum. Köye giderken de toplu alıp gidiyorum” dedi.
Ekmeğin bayatlama yönünde de diğer ekmeklere göre daha dayanıklı olduğunu söyleyen müşterilerden Hulusi Çiçek de “Çabuk bayatlamıyor. Diğer ekmeklere göre lezzetli. Yaklaşık 10 senedir buradan ekmek alıyorum. Daha evvel başka yerde satış yerleri vardı, oradan alıyordum. Orası kapandıktan sonra buradan alıyorum” ifadelerini kullandı.

Sürekli ekmeği buradan aldığını ifade eden Mehmet Sütçü, “Buranın ekmeğini katkısız olduğu için tercih ediyorum, devamlı buradan alıyorum. Çok güzel, lezzetli, her gün buradan alıyorum” diye konuştu.
                                Tarsus Üniversitesi 52 personel alacak
                                
                                    1
                                    MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
                                    95217 kez okundu
                                
                            
                        
                                
                                    2
                                    Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
                                    78409 kez okundu
                                
                            
                        
                                
                                    3
                                    Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
                                    71669 kez okundu
                                
                            
                        
                                
                                    4
                                    Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
                                    69918 kez okundu
                                
                            
                        
                                
                                    5
                                    Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
                                    65896 kez okundu
                                
                            
                        
                                
                                    6
                                    Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
                                    60752 kez okundu
                                
                            
                        Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.