Konya Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Eğitimi Projesi İş Birliği Protokolü” kapsamında 31 ilçede çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.
Kültürpark Amfi Tiyatro’da düzenlenen ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yazlık, öğrencilerde farkındalığının oluşması için bu tür programları önemsediklerini belirtti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Fatih Ayaz ile Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bayram Ali Çelik de yaptıkları konuşmalarda böyle anlamlı bir etkinliği düzenlediği için Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.
Çevreye duyarlı, iklim değişikliği ve sıfır atık konularında bilinçli nesiller yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen projede 31 ilçedeki anaokulu, ilköğretim, ortaokul, lise ve özel eğitim kurumlarını kapsayan; resim, atıktan tasarım, video klip (reels), dijital afiş ve kısa film yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Yarışmalarda birinci olan öğrencilere dağ bisikleti, ikinci öğrencilere şehir bisikleti, üçüncü öğrencilere katlanır bisiklet, en iyi uygulama yapan okullar için de renkli yazıcı hediye edildi.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Başkan Altay LGS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
133623 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
129095 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
113751 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
112289 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
109159 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
69012 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.