Konya Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi ve haksız rekabetin önüne geçilmesi amacıyla işyerlerine yönelik denetimlerini artırarak sürdürüyor.
Konya Büyükşehir Belediyesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve refahı ile kamu düzeni için birçok uygulama yürüten Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığının, esnaf denetimlerini arttırarak sürdürdüğü belirtilerek, “Son aylardaki fahiş fiyat artışları ve etiketsiz ürün satışının yarı sıra logo kullanımı denetimlerini, 6502 sayılı Tüketicinin Koruması Hakkında Kanun ile 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde sıklaştıran Büyükşehir zabıta ekipleri, denetimlerin yanı sıra esnafa yönelik bilgilendirme çalışması da yürütüyor. Vatandaşın mağduriyetlerinin önlenmesi ve haksız rekabetin önüne geçilmesi amacıyla yapılan denetimler, Konya İl Ticaret Müdürlüğü ekipleri ve ilçe zabıta ekipleriyle birlikte gerçekleştiriliyor. Piyasa şartları dışında davranan işyerleri hakkında tutanak tutan ve ceza kesen zabıta ekipleri, denetimlerde esnafların ruhsat belgelerini ve satılan ürünlerin sağlık açısından uygunluğunu da kontrol ediyor. Büyükşehir zatıbası, vatandaşların mağduriyetlerinin önlenmesi ve haksız rekabetin önüne geçilmesi amacıyla denetimlerini sürdürecek” denildi.
Konya’da kablo hırsızları suçüstü yakalandı
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
134785 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
131284 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
114893 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
113363 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
111035 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
69095 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.