Konya AÇIK 28°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Konya Büyükşehir’e Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde iki ödül

Konya Büyükşehir Belediyesi İstanbul’da düzenlenen Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde Türbe Önü Kentsel Dönüşümü ve Yeni Motorlu Sanayi Sitesi projeleriyle “En İyi Kentsel Tasarım ve Yenileme Yapan Belediye Ödülü” ve “En İyi Sanayiden Dönüşüm Yapan Belediye Ödülü”nü aldı.

Çevresel Sürdürülebilirliğe Dayalı Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler temasıyla bu yıl 7.’si düzenlenen Ulusal Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nde başarı ve teşvik ödülleri sahiplerini buldu.

Konya Modeli Belediyecilik anlayışıyla kentsel dönüşüm alanında önemli çalışmaları hayata geçiren Konya Büyükşehir Belediyesi, Türbe Önü Kentsel Dönüşüm projesiyle “En İyi Kentsel Tasarım ve Yenileme Yapan Belediye Ödülü”nü aldı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi ile de “En İyi Sanayiden Dönüşüm Yapan Belediye Ödülü” almaya hak kazandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’da hayal gibi görünen birçok yatırımı hayta geçirdiklerini belirterek, bu konuda Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’nın tarihi dokuya uygun olarak yapıldığı Türbe Önü Kentsel Dönüşüm projesi ile Eski Sanayi ve Karatay Sanayi’nin kaldırılması için yapımı devam eden Yeni Sanayi Sitesi’nin son derece önemli olduğunu söyledi.

Her iki yatırımı da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile birlikte sürdürdüklerini belirten Başkan Altay, verilen ödül sebebiyle teşekkür etti.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Beyşehir’de öğrencilere farkındalık eğitimi verildi

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0