Ziyaret sırasında sera hakkında detaylı bilgiler veren Sera Müdürü Oğuz Gümüş, Konya Şeker’in tarımda sürdürülebilir üretim anlayışını bir adım öteye taşıyarak ultra modern, klimalı seralarda üretim gerçekleştirdiğini söyledi.
Sıfır enerji prensibiyle çalışıyor
Gümüş, tesislerde atık sıcak suyun yeniden değerlendirilmesiyle seraların ısıtma ihtiyacının karşılandığını, böylece sıfır enerji maliyetiyle topraksız tarım yapılabildiğini belirtti. Bu çevreci ve yenilikçi sistemin, hem enerji verimliliği hem de kaynakların etkin kullanımı açısından örnek bir model oluşturduğunu ifade etti.
Seralarda üretilen yüksek kaliteli domateslerin hijyenik ve kontrollü koşullarda yetiştirildiğini, “Çatalhöyük” markasıyla zincir marketlerde tüketicilere ulaştırıldığını aktaran Gümüş, “Bir yıl boyunca kesintisiz üretim yapıyoruz. Yıllık 2 bin ila 2.bin 500 ton arasında üretim kapasitesine sahibiz. Geçtiğimiz yıllarda satışlarımızın %60-70’ini ihracata, kalan yüzde otuzunu ise iç pazara yönlendirdik. En önemli kazanımımız, fabrikadaki atık suyu kullanarak seramıza su temin etmek ve böylece sudan tasarruf ederek üretim yapabilmek” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Evren ATCI
Konyalı gazeteciler Ankara’daki çalıştaya katıldı
“Babam hakim, valiyi arayacağım” deyip polisi tehdit ettiler
Selçuklu’da yol konforu yükseliyor
Anamas beyaz gelinliğini giydi
Ümit Milliler’in maçı ücretsiz
Konya’da yapılan kuş gözlemleriyle o türler kayıt altına alındı
Beyşehir’de normal doğumun önemi anlatıldı
Genç MÜSAİD Konya’da bayilik sistemi konuşuldu
Konya’nın yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı
Çöp toplarken tartıştığı mesai arkadaşını bıçakla öldürdü
Bakanlıktan fen liseleri için özel hedef
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.