Konya
°C
Yeni Meram
25.06.2021 14:13

Konya-Antalya arası 100 km daha kısalacak! Son 170 metre...

1.2 milyar TL'ye mal olan Derebucak Gembos tünelleri ile Konya-Antalya arasını 100 km daha kısa hale getirilecek. Antalya'nın İbradı ilçesindeki Akdağ'da 5 kilometrelik çift tüp şeklinde yapımı süren Demirkapı Tüneli'nin ikinci tüpünde ışığı görmeye son 170 metre kaldı.

A+
A-
25.06.2021 14:13
25.06.2021 14:54
0
5456
ABONE OL

İbradı ile Konya'nın Derebucak ilçesi arasında 2013'te yapımına tek tüple başlanan, 2017'de ise ikinci tüp inşaatının başladığı Demirkapı Tüneli'nde çalışmalar sürüyor.

Karayolları Antalya 13. Bölge Müdürlüğünce sürdürülen projede, fiziki çalışmalarda artık sona gelindi. Demirkapı Tüneli'nin ikinci tüpünde ışığı görmeye son 170 metre kaldı.

Tünelde incelemelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı/İnsan Hakları Başkanı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta haberi sosyal medyadan "Torosları deliyor, yolları birleştiriyor gönülleri kavuşturuyoruz..." sözleriyle duyurdu.

Projenin hizmete girmesiyle Antalya-Konya arasındaki en kısa güzergah sağlanacak; tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle turizm için büyük önem taşıyan bölgeye tesis edilen konforlu ulaşım imkanı daha çok yerli ve yabancı turisti de beraberinde getirecek.

Ayrıca mevsim itibarıyla özellikle yaz aylarında yoğunluğu artan trafikte seyahat süreleri azalacak, yol güvenliğinin de artmasıyla zaman ve yakıttan tasarruf sağlanacak.

Konya-Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergahında seyahat edenler, Gembos ve Eynif Ovalarından geçerek, tünel sonrası Antalya'ya erişecek.

Yıl sonunda tünelde kazı destek ve kaplama beton çalışmalarının tamamlanması bekleniyor. Gelecek yıl da tünelde elektronik-elektromekanik işlerini tamamlanacak. Tünelin ise 2022 sonunda hizmete açılması planlanıyor.

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.