Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Kırsal alanlar için mutabakat zaptı imzalandı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) ile Merkezi Finans ve İhale Birimi (MFİB) arasında, IPARD III Programı kapsamında ilk kez uygulanacak olan Kırsal Alanda Kamu Altyapı Yatırımları Tedbiri için gerçekleştirilecek inşaat ve mal alımı ihalelerinin Avrupa Birliği’nin PRAG kurallarına uygun olarak MFİB tarafından yürütülmesine yönelik Mutabakat Zaptı imzalandı.

TKDK Dursun Çolak Toplantı Salonu’nda düzenlenen imza törenine, TKDK Başkanımız Dr. Ahmet Antalyalı, MFİB Başkanı Barbaros Murat Köse, Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı ve UYG Ofis Yönetim Yapısı Başkanı Ali Doğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı Ulusal Fon Daire Başkanı Tunç Ersever ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

 

Törende konuşan TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, kırsal altyapı tedbirinin Avrupa Birliği’ne aday ülkeler arasında ilk kez Türkiye’de akredite edilerek uygulanacak olmasının önemine dikkat çekti. Bu gelişmenin Türkiye’nin kırsal kalkınmadaki öncü rolünü pekiştirdiğini vurguladı. IPARD III Programı ile kırsal alanlarda sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınmanın sağlanması hedeflenirken, TKDK ve MFİB arasındaki iş birliğinin bu hedeflere ulaşmada kritik rol oynayacağı ifade edildi.

 

Toplam 156 milyon avro bütçeye sahip olan Kırsal Alanda Kamu Altyapı Yatırımları Tedbiri’nin uygulamasına, Avrupa Komisyonu’ndan yetki devri alınmasının ardından başlanacak olup, yetki devri alınmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

 

Kırsal Alanda Kamu Altyapı Yatırımları Tedbiri, ilgili uygun başvuru sahibi olan kamu kurumlarının hayata geçireceği projelerle kırsal alanlarda altyapı eksikliklerini gidermeyi, yaşam kalitesini artırmayı ve bölgesel ekonomik potansiyeli geliştirmeyi hedefliyor

Kaynak: HABER MERKEZİ

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Sarayönü Müftülüğünden anlamlı etkinlik

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.