Karaman Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kente özgü iki ürünün daha tescil edildiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
“Karaman mutfak kültüründe önemli bir yere sahip olan ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başvurusu gerçekleştirilen ‘Karaman Guymak Tatlısı’ ve ‘Karaman Kırma Böreği’ tescil edildi. Karaman Guymak Tatlısının ayırt edici özelliği kaymakla birlikte buğday ununun yer alması ve servisinde petek balının kullanılmasıdır. Karaman Kırma Böreği ise ilimizde muhacir böreği olarak da bilinmektedir. Bunlarla birlikte tescil belgesi alan ürün sayımız 9’a çıkmıştır. Valiliğimizce ilimize özgü diğer ürünlerin tescil çalışmaları devam etmektedir.”
Bileziğini satıp iş kuran 3 çocuk annesi, 15 kişiye istihdam sağladı
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
96168 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
79364 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
72670 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70931 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66848 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61128 kez okundu