Konya AÇIK 33°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a
TORKU BİSKÜVİ

Kapsül Teknoloji Platformundan uluslararası gençlere girişimcilik eğitimi

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu, “Yeni Gibi Hissetmek” temalı gençlik projesi kapsamında 6 ülkeden coğrafi ve kültürel dezavantajları olan 45 genci Konya’da girişimcilik eğitimi verdi. 6 gün boyunca eğitimlere ve teknik gezilere katılan uluslararası gençlerin girişimcilik konusunda bilgi ve deneyimleri artırıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu, gençlerin girişimcilik konusunda teşvik edilmesi amacıyla uluslararası çalışmalarını artırarak sürdürüyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu, “Yeni Gibi Hissetmek” temalı gençlik projesi kapsamında 6 ülkeden coğrafi ve kültürel dezavantajları olan 45 genci Konya’da girişimcilik eğitimi verdi. 6 gün boyunca eğitimlere ve teknik gezilere katılan uluslararası gençlerin girişimcilik konusunda bilgi ve deneyimleri artırıldı.

 

Türkiye Ulusal Ajansı desteğiyle hayata geçirilen “Yeni Gibi Hissetmek” temalı uluslararası gençlik projesi kapsamında 6 ülkeden coğrafi ve kültürel dezavantajları olan 45 genç Konya’da misafir edildi.

Türkiye ile birlikte; Macaristan, İspanya, Slovakya, Polonya ve Hollanda’dan gelen katılımcılar 6 gün süren programda; diksiyon, beden dili, etkili sunum teknikleri, dijital, teknoloji okuryazarlığı ve diğer etkinliklerle temel bilgiyi geliştirme konusunda bilgi ve deneyimlerini artırdı.

Teknik gezilere de katılan gençler; Innopark, Konya Ticaret Odası, Konya Bilim Merkezi gibi sanayi ve bilim yuvalarını ziyaret ederek teknolojik tabanlı bilimsel unsurları inceledi. Gençler ayrıca kendi kültürlerini de diğer ülkelere aktararak sunum ve iletişim becerilerini geliştirme fırsatı buldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Kapsül Teknoloji Platformu proje ile; uluslararası gençlerin temel becerilerinin geliştirilmesi, proje içerisinde gerçekleştirilen faaliyetlerle gençlerin toplumda aktif rol alarak kendilerini daha donanımlı hissetmesi hedefleniyor.

Ayrıca hayat boyu öğrenme, youthpass, gönüllülük gibi programların yaygınlığını artırarak projelerden örnek çıktılar elde etmek ve bu alandaki gönüllü faaliyetleri desteklemek de öncelikler arasında yer alıyor.

0 0 0 0 0 0
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

Basra sıcakları sokak hayvanlarını da vurdu

HIZLI YORUM YAP

0 0 0 0 0 0

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.