
26 yıldır hayvancılıkla uğraşan Tufan, ilk olarak iki buzağıyla başladığı besicilik faaliyetini her geçen yıl büyüttü. Kurbanlık hayvan üretiminde bölgesinde örnek gösterilen kadın girişimcilerden biri haline gelen Tufan, sabahları gün doğmadan hayvanlarının bakımına başlıyor.
“Önce onların rahatını sağlıyoruz, sonra kendi kahvaltımızı yapıyoruz” diyen Tufan, eşiyle birlikte yemleme, sulama ve sağım işlemlerini de bizzat kendisi yapıyor. Eşinin başlangıçta köy işlerine sıcak bakmadığını belirten Tufan, “Şehirde yaşamak istiyordu. Ancak şimdi o da bu işin hem bereketini hem huzurunu gördü. Artık birlikte üretim yapıyoruz” diye konuştu.
Tarım ve Orman Bakanlığı ile ilçe müdürlüğünün sunduğu desteklerin önemine değinen Tufan, “Aşılardan tedavilere kadar her aşamada yanımızda oldular. Birlikte çalışarak bu seviyeye geldik” ifadelerini kullandı.
Toplumdaki “kadın yapamaz” algısıyla da mücadele ettiğini belirten Tufan, “Bana inanmayan çok oldu. Ama ben yılmadım. Girişimci kadınlara tavsiyem: Bir inekle bile olsa başlasınlar. Yeter ki istesinler” dedi.
Tufan ailesi, bu yıl Kurban Bayramı için hazırladığı büyükbaş hayvanları satışa sunmaya hazırlanıyor.
Kaynak: İHA

Bitkisel üretimde bu yıl tarla ürünleri, meyve ve sebze gruplarında azalış bekleniyor
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
100614 kez okundu
2
Motorine zam yolda
39119 kez okundu
3
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
19608 kez okundu
4
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
18243 kez okundu
5
Yumurta kabuğu deyip geçmeyin sanayide çok değerli
14820 kez okundu
6
Konya’da güncel altın fiyatları ne kadar? – 19 Nisan 2025 Konya’da altın fiyatları
14135 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.