Konya
°C
Yeni Meram
22.05.2024 12:41

KADEME’den Karapınar’da “İklim Liderliği” projesi etkinlikleri

Konya Büyükşehir Belediyesi Kariyer Destek Eğitim Merkezi (KADEME) “İklim Liderliği” projesi kapsamında Karapınar ilçesinde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

A+
A-
22.05.2024 12:41
22.05.2024 12:42
0
301
ABONE OL

Karapınar’daki program çerçevesinde Karapınar çölleşmeyle mücadele merkezi ve proje sahaları, Örnektepe, Acıgöl ve Meke Gölü, güneş enerji santrali ziyaret edildi. Konya’da öğrenim gören üniversite öğrencilerinin katıldığı etkinlikle, iklim değişikliği ile ilgili çeşitli çalışmaların yapılacağı kaydedildi.

Kariyer Destek Eğitim Merkezi Eğitim Koordinatörü İbrahim Furkan Alabaş yaptığı açıklamada, “Konya Büyükşehir Belediyesi Kariyer Destek Eğitim Merkezi (KADEME) birimi tarafından düzenlenen ‘İklim Liderliği’ programı, Konya'da öğrenim gören üniversite öğrencilerini iklim değişikliğiyle mücadele konusunda bilinçlendirmeyi amaçlıyor. Üç gün süren program, eğitim, atölye çalışmaları ve teknik gezileri kapsıyor. Program süresince öğrenciler, Karapınar çölleşmeyle mücadele merkezi ve proje sahaları, Örnektepe, Acıgöl ve Meke Gölü, güneş enerji santrali gibi önemli yerleri ziyaret etme fırsatı buldu. Katılımcılar, aldıkları eğitim ve yaptıkları saha araştırmaları sonucunda bir çalıştay düzenleyerek, çölleşme ve kuraklaşmaya ilişkin çözüm önerilerini sunacaklar. Bu program, gençlerin iklim değişikliği konusunda farkındalığını artırmayı ve aktif olarak çözüm üretmelerini sağlamayı hedefliyor. Etkinliğimizin öğrenciler üzerinde etkili olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Etkinliğe katılan öğrencilerden Semih Balalioğlu da gezinin gayet verimli olduğunu belirterek, “Karapınar’ın yaşadığı iklim değişikliğini bizzat yerinde gördük. Çölleşme sürecinde alınan önlemleri gördüğümüz ve öğrendiğimiz bir geziydi. Bitki çeşitliliğinin artırılması için neler yapıldığını, çölleşmeyle mücadele için yapılan projeleri gezdiğimiz yerlerle görmüş olduk. Örnektepe’yi ziyaret ederek orada verilen mücadeleye tanık olduk. Dünyanın nazar boncuğu olan Meke Gölü'nün nasıl bir süreç sonrası kuruduğu ve tekrardan nasıl kurtarılacağına dair bilgi edindik. Bu önlemler ve projeler artarak devam ederse Karapınar'ın daha yeşil bir yer olacağını düşünüyorum. Ayrıca bu kadar güneş alan, çöl iklimine sahip verimsiz arazilerin güneş enerjisi panelleriyle değerlendirilerek güneş enerji santrali kurulması da güzel bir yatırım olmuş” diye konuştu.

Kariyer Destek Eğitim Merkezi, üniversite öğrencilerini gerek üniversite hayatlarında gerekse üniversite sonrası iş hayatlarında yararlanabilecekleri kişisel, mesleki ve akademik gelişim eğitimlerinin verildiği, Avrupa Birliği gençlik projeleri hakkında bilgi alabildiği, staj imkanlarıyla iş hayatına adapte olabileceği, yüz yüze ve online birçok eğitime ulaşabildikleri, grup terapileri, dijital kütüphane ve gençlik araştırmaları gibi birçok çalışmanın bir arada bulunduğu bir kişisel gelişim merkezi olarak hizmet veriyor. (İHA)

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.