Dicle Elektrik, Şırnak’ın İdil ilçesinde jandarma destekli dron ile kaçak elektrik kullanımına yönelik tarama faaliyetlerine başladı. Sabahın erken saatlerinde yapılan denetimler sırasında Özbek köyü kırsalında Dicle Elektrik’e ait kaçak tarama dronuna bir şahıs tarafından uzun namlulu silahla ateş açıldı. Açılan ateş sonucu dron zarar görürken, jandarma ekipleri ateş açan şahsı gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıs karakola götürülerek, hakkında adli işlem başlatıldı.
Dicle Elektrik yetkilileri, konuya ilişkin hukuki sürecin titizlikle takip edildiğini belirterek, “Bu saldırı sadece bizim teknolojik ekipmanımıza değil, aynı zamanda kamu kaynaklarına, kamu hizmetine ve hukukun üstünlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Bu tür tehditlere karşı duruşumuz nettir. Sorumluların en ağır şekilde cezalandırılması için tüm hukuki süreci sonuna kadar takip edeceğiz” dedi.
“Dron destekli denetimlerimiz devam edecek”
Dicle Elektrik, hizmet bölgesinde teknoloji destekli denetim çalışmalarını artırarak sürdüreceğini vurguladı. Yetkililer, kaçak elektrik kullanımını tespit etmeye yönelik insansız hava araçlarının hem kamu kaynaklarının korunması hem de adil enerji paylaşımı açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Yapılan açıklamada, “Kaçakla mücadelede caydırıcılığı artırmak amacıyla dron destekli denetimlerimiz devam edecek. Hiçbir baskı, tehdit ya da saldırı bu kararlılığımızı değiştirmeyecek” ifadelerine yer verildi.
Kaynak: İHA
Ağrı’da binlerce kaçak botoks ve vücut geliştirme ilacı ele geçirildi
Konya’da bu saatlerde yol trafiğe kapalı olacak!
İçişleri Bakanlığından 52 il için “sarı”, 4 il için de “turuncu” kodlu meteorolojik uyarı
TBMM’de “Sıfır Noktası’ndan: Görünenin Ötesinde Gazze” belgesel filminin gösterimi yapılacak
Gazze için Konya sokaklarında sessiz çığlıklar
Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo ilk dış resmi seyahatini Türkiye’ye yapacak
Şaban, Doğu Türkistan’da görüldü
Türkiye-İsrail deniz ticaretinin sürdüğü iddiası
Mehmed: Fetihler Sultanı’nda son bölüm neler olmuştu?
Ahmet Minguzzi’nin katiline engelli raporu verildi mi?
Konya 50 yıllık çiftleri ağırladı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.