Müslüman olduktan sonra “Mustafa” adını alan Japon damat, Türk örf ve adetlerine uygun törenle dünya evine girdi.
Japonya’da Türkçe ders veren Cevriye Ayşegül (27), 2 yıl önce ders vermeye başladığı deniz polisi Japon Takuhiro İto (32) ile arkadaş oldu.
İkilinin, arkadaşlıklarını geliştirip evlilik kararı alması üzerine Takuhiro, geçen yıl Müslüman oldu. Adını “Mustafa” olarak değiştiren Takuhiro, daha sonra Cevriye Ayşegül ile resmi nikah kıydı.
Aydın’da bir salonda düzenlenen düğün merasiminde yöresel kıyafetler giyen Japon damat zeybek oynadı. Renkli görüntülerin oluştuğu düğünde davetliler, damadın zeybek performansını fotoğrafladı.
“Türkiye’yi ve Türk insanını çok seviyorum”
Japon damat, eşi ile evlenme konusunda doğru kararı verdiğini bugün bir kez daha anladığına dile getirerek, “Çok ama çok mutluyum. İlk kez oynadım, çok heyecanlandım. Çok güzel ve eğlenceliydi. Türkiye’yi ve Türk insanını çok seviyorum. Çok nazik insanlar.” diye konuştu.

Hac kuraları çekildi
GÜNCEL
Kırmızı bültenle aranan 32, ulusal seviyede aranan 40 kişi yurt dışından Türkiye’ye getirildi
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
98608 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
81783 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
75078 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
73337 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
69304 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61570 kez okundu