İtalyan Ulusal Alp Dağları ve Madencilik Arama-Kurtarma Biriminden yapılan güncellemeye göre, ülkenin kuzeyindeki Piemonte bölgesindeki Maggiore gölü kıyısındaki Stresa kasabası ile Mottarone arasındaki teleferik hattında kabin yere çakıldı.
Kabinde bulunan en az 14 kişi hayatını kaybetti.
Olayda ağır yaralanan 2 kişinin de helikopterlerle Torino’daki hastaneye sevk edildiği bildirildi.
Kabinin Mottarone’deki varış noktasına 300 metre kala henüz belirlenemeyen nedenle ormanlık alana düştüğü kaydedildi.
Başbakanlıktan olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Mario Draghi’nin Altyapı Bakanı Enrico Giovannini ve Sivil Savunma yetkilileriyle kazaya ilişkin gelişmeleri takip ettiği bildirildi.
Açıklamada, Başbakan Draghi’nin, “Stresa-Mottarone teleferiğindeki trajik kaza haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Kurbanların yakınlarına tüm hükümetin taziyelerini belirtirim. Düşüncelerim ağır yaralanan çocuklarla ve aileleriyle.” ifadelerinin yer aldığı mesajına da yer verildi.
Suudi Arabistan’dan hac kararı: Kuralları ve kontenjanı açıkladı
1
Afganistan’da kömür madeninde patlama: 7 ölü
60322 kez okundu
2
ABD Kongre üyeleri, Filistinli aktivist Mahdawi’nin serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenledi
51536 kez okundu
3
Polonya’da halk, cumhurbaşkanı seçimi için yarın sandık başına gidiyor
47292 kez okundu
4
Kolombiya’da toprak kayması: 10 ölü
44425 kez okundu
5
İspanya hükümeti, HÜRJET’in satın alımını onayladı
30533 kez okundu
6
ABD’nin New York kentinde göçmenlere destek gösterisinde onlarca protestocu gözaltına alındı
25654 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.