
İÜ Yönetim Kurulu tarafından 18 Mart’ta diplomasının iptaline karar verilen İmamoğlu’na, üniversite tarafından tebliğ yazısı gönderildi.
Yazıda, “Üniversitemiz Yönetim Kurulunun 18.03.2025 tarihli ve 61 No’lu toplantısında alınan 3 sayılı hükmü ile İşletme Fakültesi İşletme (İngilizce) Lisans Programına 1990 yılında usulsüz yatay geçiş yapmanız nedeniyle, yatay geçiş kararınızın ve bu karara dayalı olarak elde ettiğiniz mezuniyetinizin ve diplomanızın ‘yokluk’ ve ‘açık hata’ gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptal edilmesine karar verilmiştir. Söz konusu karara istinaden İşletme Fakültesi İşletme (İngilizce) Programı Lisans mezuniyetiniz ve diplomanız iptal edilmiştir.” ifadelerine yer verildi.
Soruşturma
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasının sahte olduğuna ilişkin ihbarlar ve Yükseköğretim Kurulunca hazırlanan raporda diplomasının sahteliğine ilişkin tespitler üzerine, “resmi belgede sahtecilik” suçundan soruşturma başlatılmıştı.
Başsavcılıkça, İstanbul Üniversitesine gönderilen yazıda, İmamoğlu’nun diploması dayanak gösterilerek kurulacak iş ve işlemlerin hukuka aykırı olmaması adına gerekli işlemlerin bir an önce yapılması istenmişti.
İstanbul Üniversitesince 18 Mart’ta yapılan açıklamada ise İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 28 kişinin diplomasının “yokluk” ve “açık hata” gerekçeleriyle geri alınmak suretiyle iptaline karar verildiği bildirilmişti.
İmamoğlu’nun diploma bilgisi 6 Mayıs’ta, üniversitenin veri tabanından kaldırılmıştı.
Kaynak: AA

Şanlıurfa’da öğretmenleri taşıyan minibüslerin çarpıştığı kazada 28 kişi yaralandı
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
98868 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
82046 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
75339 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
73600 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
69571 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
61605 kez okundu
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
144731 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
141751 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
124814 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
122974 kez okundu
5
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121677 kez okundu