Konya
°C
Yeni Meram
04.12.2023 10:47

İstanbul, İzmir ve Bursa'da hissedilen 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi

İstanbul'da hissedilen bir deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada depremin 5.1 büyüklüğünde olduğu ve merkez üssünün de Marmara Denizi Gemlik Körfezi olduğu kaydedildi

A+
A-
04.12.2023 10:47
04.12.2023 11:04
0
23804
ABONE OL

AFAD, merkez üssü Marmara Denizi Gemlik Körfezi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

Deprem Bursa Mudanya, İstanbul ve Marmara Bölgesi'nde çok sayıda kentte hissedildi. Ayrıntılar geliyor.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Marmara Denizi Gemlik Açıklarında 5.1 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmaları için bölgeye sevk edilmiştir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun" paylaşımında bulundu.

İSTANBUL VALİLİĞİ: SAHA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde saat 10.42’de meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre, İstanbul ilimizde herhangi bir can ya da mal kaybı olmamıştır. Konuyla ilgili AFAD ve ilgili birimlerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir" açıklamasında bulundu.

İMAMOĞLU: ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "İstanbul'da da hissesilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul'da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : HABER MERKEZİ
HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.