Dairenin kararına göre, Sakarya’da yaşayan nişanlı çift, bir müddet sonra anlaşamayarak ayrıldı.
Ayrılığı kabullenemeyen erkek, eski nişanlısına “tekrar bir araya gelelim” içerikli mesajlar atmaya başladı.
Teklifi her seferinde reddedilen erkeğin ısrarlarından rahatsız olan kadın, mesajların çıktısını alarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.
“Kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçundan Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan sanık, yerel mahkeme tarafından 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Sanığın yerel mahkeme kararını temyiz etmesi üzerine dosyaya bakan Yargıtay 12. Ceza Dairesi, sanık hakkında “kişilerin huzur ve sükununu bozma” suçundan verilen mahkumiyet hükmünü hukuka uygun bularak onadı.
Dairenin kararında, yargılama sürecindeki işlemlerin usul ve kanuna uygun olarak yapıldığı, toplanan tüm deliller kapsamında eylemin sanık tarafından gerçekleştirildiğinin saptandığı belirtilerek sanık hakkındaki mahkumiyet hükmünde hukuka aykırılık görülmediği ifade edildi.
Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Küresel Sumud Filosu’nun umut yolcularını ülkemize getiriyoruz
1
MSB: Son bir haftada, Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 3 PKK’lı terörist teslim oldu
95566 kez okundu
2
Ankara’da eski eşinin arkadaşını öldüren zanlı yakalandı
78769 kez okundu
3
Kontrolden çıkan otomobil bariyerlere saplandı: 2 ağır yaralı
72066 kez okundu
4
Adana’da kaybolan 7 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları sürüyor
70330 kez okundu
5
Şehit Önder Özen’in ailesine verdiği evi yenileme sözünü devlet gerçekleştirecek
66250 kez okundu
6
Alkollü ve ehliyetsiz sürücüden gazeteciye “Öldürürüm” tehdidi
60928 kez okundu