Ilgın Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin canlı hayvan pazarında uygulanan şap karantinasının sona erdiğini belirtti.
Kapatılan pazarın yeniden açıldığını dile getiren Kara, şunları kaydetti:
“13 Aralık’ta Esentepe Mahallesi’nde bir üreticinin işletmesinde tespit edilen şap hastalığı nedeniyle Ilgın Hayvan Pazarı hayvan giriş ve çıkışlarına kapatılmıştı. Ilgın Tarım ve Orman Müdürlüğünün hastalığın kontrol altına alınarak, söndürüldüğünü açıklaması üzerine pazarın tekrar hayvan giriş ve çıkışına açılması uygun görülmüştür. Bu durum, üreticilerimiz ve esnafımız tarafından sevinçle karşılanmıştır. Ilgın Ziraat Odası olarak yetiştirici ve esnafımıza hayırlı, bereketli kazançlar dilerim.”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un amcası Konya’da toprağa verildi
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
143266 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
140236 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
123346 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
121543 kez okundu
5
Bakanlık duyurdu! Konya’daki o markalar tağşiş ürün satıyormuş
118786 kez okundu
6
Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde Hemşirelik Haftasında çifte bayram
69517 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.