Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ikinci el taşıt alım satımına yönelik düzenleme için tarih verdi.
‘İkinci otomobil satışlarında garanti ve ekspertiz dönemi başlıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, söz konusu düzenlemenin içeriği ve tarihine dair bilgi verdi.
Düzenlemede oto alım satın işi yapanlara belge zorunluluğu da olduğunu hatırlatan Tüfenkci, “Bu nedir, özellikle ikinci el taşıt alım satımında bir düzenleme getiriyoruz. Ne yapıyoruz burada? Bir kere her önüne gelen galericilik veya araç alım satımı yapmasın.” dedi.
‘YA GARANTİ VER YA ARIZAYI BELİRT’
Tüfenkci sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aradaki sözleşmelerin çerçevesini belirleyelim ve o çerçeveler neticesinde bu sözleşmeler oluşsun. En önemlisi de sattığınız araçların niteliklerini de sizler beyan edin.
Arızalı, hurda, kaza yapmış araç satıyorsanız, bunları belirterek satın. Ama ben ‘Sağlam araç satıyorum’ diyorsan da ‘En azından 10 bin kilometre garanti ver’ diyerek satış işlemi yapılacak bir sistem düzenliyoruz.
‘REFERANDUMDAN SONRA’
İnşaallah, bunu kamuoyunun da görüşlerine açtık. Sizlerin, bu işlerle iştigal edenlerin görüşlerini aldık ve Allah nasip ederse referandumdan sonra faaliyete geçiriyoruz. Biz istiyoruz ki sokak aralarında, apartman altlarında değil böyle güzel sitelerde esnafımız gelsin ticaretini yapsın. Bu her şehirde olsun.”

Twitter, paralı mı olacak?
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
100725 kez okundu
2
Motorine zam yolda
39233 kez okundu
3
Bu yıl İHA pilotu olmak için başvuranların sayısı yüzde 236 arttı
37875 kez okundu
4
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
19724 kez okundu
5
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
18356 kez okundu
6
S&P Global Ratings, petrol üretim kesintileri nedeniyle Irak’ın kredi notunu negatif izlemeye aldı
18290 kez okundu
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
144548 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
141565 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
124642 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
122807 kez okundu
5
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121632 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.