Konya
°C
Yeni Meram
16.04.2024 14:23

HAFTANIN KAZANANI KONYASPOR

Süper Lig’de 32. hafta maçları tamamlanırken, düşme hattında haftanın en kârlı takımları Konyaspor ile Ankaragücü oldu. Yeşil-beyazlılar, rakiplerin puan kaybetmesiyle tehlikeli bölgeden 5 puan uzaklaştı ve kalan haftalara daha güvenli girdi

A+
A-
16.04.2024 14:23
16.04.2024 14:24
0
481
ABONE OL


SÜPER Lig’de 32. hafta maçları tamamlanırken, zirvede ve düşme hattında heyecan giderek artıyor. Ligde Galatasaray ve Fenerbahçe’nin şampiyonluk yarışı kadar düşmeme yarışında da tansiyon oldukça yüksek. 8 takımın düşme korkusu yaşadığı ligde haftanın en kârlı takımları Konyaspor ile Ankaragücü oldu. İki takım da kritik maçlarını kazanarak düşme hattında bulunan Gaziantep FK, Fatih Karagümrük ve Pendikspor’un mağlup olmasıyla puan farkını artırdı ve gelecek haftalara daha güvenli bölgede girdi. TÜMOSAN Konyaspor, Süper Lig’in 32. haftasında deplasmanda karşılaştığı Kasımpaşa’yı 2-0’lık skorla devirerek ligdeki 3 maçlık kazanamama serisini sona erdirdi ve rahat bir nefes aldı.

GEÇTİĞİMİZ haftalarda Adana Demirspor ve Fatih Karagümrük maçlarında önde olmasına karşın son anlarda yediği gollerle sahadan 1’er puanla ayrılan yeşil-beyazlılar, son olarak da Ramazan Bayramı öncesinde evinde hakem hatalarının da kurbanı olarak Trabzonspor’a mağlup olmuş ve düşme hattıyla puan farkını açma şansını değerlendirememişti. Ancak, Anadolu Kartalı bu kez önemli fırsatı kaçırmadı. Avrupa hesapları yapan ve son haftaların formda ekibi Kasımpaşa’yı mağlup eden Konyaspor, düşme hattındaki rakiplerinin de yenilmesiyle oldukça kârlı bir haftayı geride tamamladı. Ligde kalma mücadelesi veren rakiplerden Hatayspor, Gaziantep FK, Fatih Karagümrük ve Pendikspor bu haftaki maçlarını kaybetti. Konyaspor ise Kasımpaşa galibiyetiyle puanını 36’ya çıkartarak, düşme hattındaki en yakın rakibine 5 puan fark attı ve 15. sıraya yükseldi.

YEŞİL-beyazlılar, Hatayspor’a 3, Gaziantep FK’ya 5, Pendikspor ve Fatih Karagümrük’e 6’şar puan fark atarak son 6 haftaya büyük bir avantajla girmeyi başardı. Ankaragücü de kritik maçta Gaziantep FK’yı 3-1 mağlup ederek puanını 37’ye çıkardı ve ligde kalma adına önemli bir virajı kayıpsız geçti. Lider Galatasaray, Alanya deplasmanında 4-0 kazanarak liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe ise Karagümrük deplasmanında 2-1 kazanarak zirve takibinde hata yapmadı. Samsunspor'u konuk eden Beşiktaş, öne geçtiği maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Ligde son galibiyetini 27. hafta İstanbulspor karşısında alan siyah-beyazlılar, sonrasındaki 5 maçta galibiyet yüzü görmedi. Söz konusu süreçte 2 beraberlik ve 3 yenilgi yaşayan Beşiktaş'ta Samsunspor maçının ardından Portekizli teknik adam Fernando Santos ile yollar ayrıldı.

TRABZONSPOR ise evinde Sivasspor’a tek golle yenilerek üçüncülük yarışındaki en yakın takipçisi Beşiktaş ile puan farkını artırma şansını değerlendiremedi. Son sırada yer alan ve ligde kalma şansı oldukça az olan İstanbulspor ise haftanın sürprizine imza attı. Sarı-siyahlılar, deplasmanda Hatayspor’u 3-0 yenerek 10 maçlık 3 puan hasretine son verdi. Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yabancı Video Yardımcı Hakem (VAR) atamasına başladı. Federasyonun aldığı karar gereği bu haftadan itibaren sezon sonuna kadar kritik müsabakalarda yabancı VAR'lar görev yapacak. Uygulamanın ilk haftasında Ankaragücü-Gaziantep FK maçında İspanyol Mario Melero Lopez, Fatih Karagümrük-Fenerbahçe mücadelesinde Portekizli Andre Narciso, Alanyaspor-Galatasaray karşılaşmasında ise Portekizli Fabio Melo görev aldı. *HÜSEYİN AVNİ UĞUR

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.