Konya
°C
Yeni Meram
29.09.2023 09:51

Hafta sonu hava nasıl olacak? Konya'ya yağmur geliyor! Yağışlı hava kaç gün devam edecek?

Hafta sonu, yurt genelinde yağışlı sistem etkili olacak. Yağışların Batı Karadeniz ile Marmara'nın doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyredecek. Konya'da ise bugün batı ilçelerden başlayacak olan gök gürültülü sağanak yağış, yarından itibaren salı gününe kadar il genelinde etkili olacak. Konya'da metrekareye 5 ila 20 kg yağış düşmesi bekleniyor.

A+
A-
29.09.2023 09:51
29.09.2023 10:19
0
2045
ABONE OL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Burdur, Eskişehir, Erzincan, Kars ve Ardahan çevreleri ile Ankara'nın batı, Antalya'nın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yarın Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz bölgelerinin tamamı ile İç Anadolu'nun kuzey kesimlerinde yağış görülecek. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz ile Marmara'nın doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Pazar günü ise yurdun tamamında yağışlı sistem etkili olacak. Yağışların sağanak ve gök gürültülü sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova ile Bursa'nın doğu kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

KONYA'DA YAĞMUR GELİYOR!

Konya'da dün öğleden sonra görülen küçük çaplı yağışın devamı hafta sonunda kent genelinde devam edecek. Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Güçlü yağış kütlelerinin kentte metrekareye 5-20 kg yağış bırakması bekleniyor.

Bugün öğleden sonra Konya'nın kuzeybatı kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde başlayacak yağışlı hava hafta sonunda da etkili olacak.

Bugün Akşehir, Çeltik, Derbent, Doğanhisar, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Tuzlukçu ve Yunak'ta etkili olacak gök gürültülü sağanak yağış, yarından itibaren salı gününe kadar il genelinde devam edecek.

HÜSEYİN AVNİ UĞUR

HABER YORUMLARI
  1. Henüz yorum yapılmamış.
    İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.