Eskiden Google olarak bilinen ve artık Google’ın ana firması olan Alphabet’i çevreleyen söylentiler, firmanın kendi tekno-ütopya şehrini kurmayı planladığını gösteriyor.
Söylenenlere göre Alphabet çatısı altındaki Sidewalk Labs firması, projenin liderliğini yapmakta. Sidewalk CEO’su Dan Doctoroff, The Information sitesi tarafından oluşturulan konferansta, potansiyel proje hakkında ipuçları verdi. Doctoroff, büyük bir teknoloji firmasının yaşayan, çalışan bir şehir kurmasının avantajları hakkında yorum yapamayacağını söylemekteydi. Ancak Doctoroff’un verdiği ipuçları, Walt Disney’in 1960’larda düşündüğü, ileri teknoloji ile çalışan bir şehir olan EPCOT’un orijinal görüşüne benzerlikler sunmaktaydı.
Sıfırdan bir şehir kurmanın hükumetin, sosyal politikaların ve veri ile çalışan yönetimin tekrar düşünülmesini sağlayacak olduğunu belirten Doctoroff, şehirlerin zorlu olduklarını ancak teknolojinin durdurulamayacağını söylemekteydi. Doctoroff daha sonra da konuşmasına yeni bir şehir kurmanın, siber güvenlik ve mahremiyet sorunlarını da ortadan kaldıracağını ekledi.
Bu proje, büyük ihtimal ile Sidewalk Labs’ın şu anda Ulaştırma Bakanlığı ile beraber yaptığı çalışmadan çok daha farklı olacak. Bu çalışma, şehirlerin ulaşım problemlerini çözmek için sürücüsüz araçların kullanımına odaklanmakta.
Yeni bir şehir kurmak, ABD için yeni bir fikir değil. İkinci Dünya Savaşı’ndan beri ABD, şehir problemlerinin, var olan şehirlerin düzenlenmesi yerine yeniden kurulmaları ile daha kolay çözülebileceği düşüncesine sahip. Bu projelerin bir kısmı, diğerlerinden daha başarılı durumda.

Sürpriz yenilik! Facebook artık Youtube’a raki…
1
Türkiye, yapay zeka ve yazılım ihracatıyla küresel rekabette gücünü artırıyor
95269 kez okundu
2
Togg T10F Test Edilirken Görüntülendi! 600 km Menzille Gelecek!
49813 kez okundu
3
İzmirli öğrencilerden su kaynaklarındaki demir kirliliğine karşı yapay zekalı çözüm
40778 kez okundu
4
Meta, “çocuk güvenliği” davasında 375 milyon dolar para cezası ödeyecek
37737 kez okundu
5
Yüksek voltajlı şarj aletleri telefonlara zarar veriyor
34756 kez okundu
6
Gayrimenkul değerlemede yerli yapay zeka hamlesi
28988 kez okundu
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
145028 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
142065 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
125115 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
123274 kez okundu
5
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121734 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.