Konya GastroFest beşinci kez kapılarını açarken Konya en yoğun günlerini yaşıyor .Yerli ve yabancı pek çok şef, gurme ve yemek yorumcusu Konya’da festival kapsamında bir araya gelirken Yemek kültürü ve seyahat üzerine içerikler üreten Gezgin Parpali sayfasının yöneticisi Şennur Enginler, festival için özel olarak Konya ’yada. yenimeram.com’dan Evren Atçı’ya özel açıklamalarda bulunan Enginler, Konya’nın gastronomi alanındaki potansiyelini ve festivalin sunduğu zengin içeriği “Gezi ve gastronomi sayfası olarak Konya Gastronomi Festivali için geldik. Konya’ya daha önce de gelmiştim fakat bu kadar gezi ve gastronomi anlamında güzel bir organizasyona katılmamıştım. Burada 80 tane coğrafi işaret almış ürün var. Bunları gezeceğiz, birlikte tadacağız ve bütün Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacağız.” şeklinde ifade etti.
80 coğrafi işaretli ürün tanıtılacak
Festival kapsamında Konya’nın öne çıkan yöresel ürünleri, şehrin farklı noktalarında kurulan stantlarda sergileniyor. Etli ekmekten tirit pilavına, höşmerim tatlısından bamya çorbasına kadar birçok lezzet, hem ziyaretçilerin hem de gastronomi uzmanlarının ilgisini çekiyor. Şennur Enginler, “özellikle coğrafi işaretli ürünlerin altını çizmek istiyorum. Bu ürünler yalnızca yerel halk için değil, ülke gastronomisi için de büyük önem taşımakta” dedi. Şennur Enginler Gezgin Parpali, olarak festivali yalnızca yerinde deneyimlemekle kalmadıklarını dile getirerek, “ Aynı zamanda sosyal medya hesapları üzerinden festival atmosferini geniş kitlelere ulaştırıyoruz. Instagram ve YouTube gibi platformlar üzerinden yaptığı paylaşımlarla milyonlara ulaşarak Konya’nın tarihî değil, aynı zamanda gastronomik açıdan da keşfedilmeyi bekleyen bir şehir olduğunu izleyicilerimize aktarmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu Enginler Konya’nın kültürel mirası ile zengin mutfak kültürünün gastro fest ile bütünleştiğini dile getirerek, “Sahip olduğu kültürel mirasla Konya zaten başlı başına bir açık hava müzesi. Ama şimdi buna bir de zengin mutfak kültürü eklenince şehir bambaşka bir değer kazanıyor. Biz de takipçilerimizle bu değeri paylaşmak için buradayız.” dedi.
Konya gastronomide marka şehir olma yolunda
Konya 5. Gastronomi Festivali, sadece ürün tanıtımıyla sınırlı kalmazken program kapsamında düzenlenen atölye çalışmaları, canlı yemek sunumları, ustalık sınıfları ve panel oturumlarıyla gastronomi alanındaki profesyoneller ile halk bir araya geliyor. Festival alanında hem çocuklara hem de yetişkinlere yönelik etkinlikler de bulunuyor. Ayrıca yurt dışından gelen gastronomi yazarları ve şefler, Türk mutfağını daha yakından tanıma fırsatına sahip oluyorlar. GastroFest aynı zamanda Konya’nın gastronomi turizminde marka şehir olma hedefine de önemli katkı sunuyor. Yerel üreticiler, kadın kooperatifleri ve restoranlar festival boyunca ürünlerini tanıtma ve satış yapma imkânı bulurken, şehrin ekonomisine de canlılık geliyor. (ÖZEL HABER)
Kaynak: Evren ATCI
VİAD Vizyoner İş Adamları Derneği, Türk Dünyasına Açılan Kapı Olarak Kazakistan’da
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.