KİMLER YARARLANACAK?
Sağlık sigortasında borçlarından dolayı yararlanamayan kişilerin 31 Aralık tarihine kadar olan borçlarına ödeme kolaylığı geliyor.
Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde sağlık hizmeti alan ve herhangi bir sebeple sağlık sigortasından yararlanamayan kişiler yeni düzenlemeden yararlanacak. Bağ-Kurlular bu imkandan faydalanamayacak.
Kanun teklifinin yasalaştığı tarihten itibaren 1 yıl içinde borcun yüzde 50’sinin peşin veya taksitle ödenmesi halinde geriye kalan yüzde 50’lik borç silinecek.
BEŞ BİN TL’NİN ALTI SİLİNECEK
Bu kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte borç tutarı 5 bin TL’nin altında ise borcun tamamı silinecek.
Borcun yarısının 5 bin TL’nin altında olması durumunda ise 5 bin TL’nin tamamı silinecek geri kalan kısım ise tahsil edilecek.
Borcunu peşin ödeyenler hakkında açılan davalar düşerken, borcunu taksitle ödeme yapmayı tercih edenler için de taksit ödemeleri bitinceye kadar davalar durdurulacak.

Bakan Bilgin: Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek düzenlemeyi gerçekleştireceğiz
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
100728 kez okundu
2
Motorine zam yolda
39236 kez okundu
3
Bu yıl İHA pilotu olmak için başvuranların sayısı yüzde 236 arttı
37892 kez okundu
4
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
19727 kez okundu
5
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
18360 kez okundu
6
S&P Global Ratings, petrol üretim kesintileri nedeniyle Irak’ın kredi notunu negatif izlemeye aldı
18294 kez okundu
1
Avrupa’nın en gelişmiş savaş uçağı Konya’ya iniş yaptı
144630 kez okundu
2
Konya’daki o markaya ait peyniri yemeyin! İfşa oldu
141654 kez okundu
3
Konya’da metrelerce kuyruk oluştu
124721 kez okundu
4
Meram Belediyesi’nden Dünya Günü’nde doğaya çifte dokunuş
122884 kez okundu
5
TFF, kupa finalinin yerinin yeniden değerlendirileceğini açıkladı
121658 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.