KİMLER YARARLANACAK?
Sağlık sigortasında borçlarından dolayı yararlanamayan kişilerin 31 Aralık tarihine kadar olan borçlarına ödeme kolaylığı geliyor.
Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesislerinde sağlık hizmeti alan ve herhangi bir sebeple sağlık sigortasından yararlanamayan kişiler yeni düzenlemeden yararlanacak. Bağ-Kurlular bu imkandan faydalanamayacak.
Kanun teklifinin yasalaştığı tarihten itibaren 1 yıl içinde borcun yüzde 50’sinin peşin veya taksitle ödenmesi halinde geriye kalan yüzde 50’lik borç silinecek.
BEŞ BİN TL’NİN ALTI SİLİNECEK
Bu kanun teklifinin yasalaşmasıyla birlikte borç tutarı 5 bin TL’nin altında ise borcun tamamı silinecek.
Borcun yarısının 5 bin TL’nin altında olması durumunda ise 5 bin TL’nin tamamı silinecek geri kalan kısım ise tahsil edilecek.
Borcunu peşin ödeyenler hakkında açılan davalar düşerken, borcunu taksitle ödeme yapmayı tercih edenler için de taksit ödemeleri bitinceye kadar davalar durdurulacak.

Bakan Bilgin: Temmuz ayında bütün çalışanların yüzünü güldürecek düzenlemeyi gerçekleştireceğiz
1
Türkiye ile Endonezya arasında 3 anlaşma imzalandı
100713 kez okundu
2
Motorine zam yolda
39220 kez okundu
3
Kozmetik sektöründe yıl sonu ihracat hedefi 1,7 milyar doları aşmak
19714 kez okundu
4
Devlet taşınmazlardan gelecek yıl 31,1 milyar lira gelir bekliyor
18343 kez okundu
5
S&P Global Ratings, petrol üretim kesintileri nedeniyle Irak’ın kredi notunu negatif izlemeye aldı
18279 kez okundu
6
Yumurta kabuğu deyip geçmeyin sanayide çok değerli
14921 kez okundu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.