“Akşehir, Zaferin Başkentidir”
İl Başkanı Arslan, Zafer Haftası’nın başlangıcının Konya için özel bir anlam taşıdığını belirterek, “Zaferler halkasının en önemli müjdecilerinden biri, 24 Ağustos Akşehir’in Onur Günü’dür. Büyük Taarruz öncesi Batı Cephesi Karargâhı’na 9 ay 10 gün ev sahipliği yapan ve ‘Zaferin Başkenti’ unvanını hak eden Akşehir’imizden ordumuzun dualarla uğurlandığı bu gün, şehrimiz ve ülkemiz için büyük bir gurur vesilesidir,” ifadelerini kullandı. Arslan, Akşehir’in Milli Mücadele’nin kalbinin attığı, zafere olan inancın perçinlendiği stratejik bir merkez olduğunu belirtti.
“Malazgirt Ruhu, Bağımsızlık İrademizin Temelidir”
Mesajında tarihteki zaferlerin bir bütün olduğuna dikkat çeken Ahmet Arslan, “Zaferler ayının bir diğer önemli halkası, Anadolu’nun kapılarını milletimize ebedi yurt olarak açan 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’dir. Sultan Alparslan ve kahraman askerlerinin kazandığı bu büyük zafer, bizlere bu toprakları vatan kılan kutlu bir başlangıçtır. Malazgirt ruhu, bin yıldır bu topraklarda hür ve bağımsız yaşama irademizin temelini oluşturmaktadır,” dedi.
“30 Ağustos, Milletimizin Şahlanışının İspatıdır”
Arslan, Zafer Haftası’nı taçlandıran 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin, Türk milletinin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğinin tüm dünyaya ilanı olduğunu vurguladı. Mesajını şu sözlerle tamamladı: “30 Ağustos, yokluklar içinde dahi bir milletin nasıl şahlandığının, vatan sevgisiyle imkânsızı başardığının en büyük ispatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Akşehir’imizin Onur Günü’nü, Malazgirt Zaferi’nin yıl dönümünü ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı en içten dileklerimle kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Sultan Alparslan olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
Kaynak: HABER MERKEZİ
Konya’da 4. “Yayıncılık Yaz Okulu” başladı